Gaziantep'te Siyer Yarışması'na katılan görme engelli kardeşler, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin bir engel tanımadığını bir kez daha kanıtladı.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını, ahlakını ve örnek şahsiyetini daha yakından tanınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü.
Bu yıl 16'ncısı düzenlenen "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı yarışmada dereceye giren yarışmacılara ise umre başta olmak üzere bilgisayar, tablet ve bisiklet gibi çeşitli yüzlerce ödül verilecek.

Görme engelli kardeşler gönül gözüyle yarıştı

Yarışmaya ilk defa girenlerin heyecanlı oldukları gözlemlenirken, yarışma 4 farklı kategoride yapıldı. Gençlerin, çocukların ve kadınların büyük bir ilgi gösterdiği yarışmaya, görme engelli vatandaşlar da katıldı.
Yarışmaya katılan görme engelli Zeynep ve Büşra Taş kardeşler, kendilerine özel olarak tahsis edilen sınıflarda yarışmaya katıldı. Annesiyle yarışmanın düzenlendiği okula gelen görme engelli 11 yaşındaki Zeynep ve 8 yaşındaki Büşra Taş için vakıf yetkilileri tarafından iki eğitmen görevlendirildi. Eğitmenler, kitapçıkta bulunan soruları okuyarak, görme engelli kardeşlerin cevaplandırmasını istedi.

"Kızlarım Peygamber Efendimizin hayatına çok ilgi duyuyor"

Görme engelli çocuklarını yarışmaya getiren anne Güneş Taş, "4 tane çocuğum var. Zeynep büyüğü ve Büşra da ikinci çocuğum. Kızlarım öğretmenleri aracılığıyla bu yarışmaya katıldılar. Yarışma çok güzel ve iyi geçti. Kızlarım yarışmaya kitabı dinleyerek hazırlandı. Vakıf yetkilileri ve eğitmenler sağ olsun çok güzel yardımcı oldu. Eğitmenler soruları okudu, kızlarım da cevap verince şıkları işaretlediler. Özellikle Zeynep'im Peygamber Efendimizin hayatına çok ilgi duyuyor, büyüyünce hafız olmak istiyor. Büşra da aynı şekilde hiçbir zaman istirahat etmedi, yarışmaya katılma konusunda çok heyecanlıydı. Zeynep'e göre Büşra daha heyecanlıydı. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur" dedi.

"Yarışmaya yaklaşık 11 bin kişi katıldı"

Dernek yetkililerinden Hamit Kusur ise, "Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Siyer Yarışması'nın bu yıl 16'ncısını düzenliyoruz. 7'den 70'e bütün vatandaşlarımızın katılabildiği yarışma Gaziantep genelinde 34 okulda ve tüm ilçelerinde gerçekleştirildi. Bu yarışmayı düzenlememizdeki amacımız insanlara Peygamberimizin ahlakını, hayatını tanıtmak ve Peygamberin hayatını, hayatlarında yaşamasını sağlamak. Yarışmaya yaklaşık 11 bin kişi katıldı. Yarışmada umre, bisiklet, tablet, bilgisayar ve benzeri ödüllerimiz var. Yarışmaya her yıl olduğu gibi bu yılda katılım beklediğimizin üzerinde gerçekleşti. Yarışmaya katılan bütün halkımıza Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak teşekkür ediyoruz. Allah herkesin hayrını kabul etsin. Her yıl inşallah bu yarışmayı yapmaya devam edeceğiz. Bütün halkımızın bu yarışmaya katılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Yarışmaya katılan vatandaşlar ise yarışmanın çok güzel geçtiğini ve bu yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiklerini belirterek, yarışmaya katılan ve yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Muratbey 08.02.2026 18:09
    Maşallah sübhanallah
  • İzmirli öğretmen 08.02.2026 18:06
    Tek önderim peygamberim.
  • Mahir 08.02.2026 17:42
    Maşaallah size. Allah sizi İslam'ın ahlakıyla ahlaklandırsın inşaallah.