Mersin’in Tarsus ilçesinde motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç adamın cenazesi, bekar olduğu için düğün gibi davul zurna çalınarak uğurlandı.
Kaza, dün ilçeye bağlı Fatih Mahallesi Şehit Ayhan Bozpınar Caddesi Demirkapı mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, tek taraflı motosiklet kazasında ağır yaralanan 27 yaşındaki sürücü Mikail Lafatan, olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan Lafatan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen sabaha karşı hayatını kaybetti. Cenazeyi yapılan işlemlerin ardından ailesi teslim aldı.
Cenaze aracıyla getirilen genç adamın naaşı önce evine götürüldü. Buradan itibaren davul zurna çalınmaya başlandı. Tarsus Güney Mezarlığı'na davul ve zurna eşliğinde götürülen cenaze defnedildi.
Hayatını kaybeden Mikail Lafatan'ın bekar olması nedeniyle cenazesinin düğün gibi uğurlandığı ifade edildi.
"YÜKSEK SESLE TEKBİR BİLE MEKRUH KABUL EDİLİYOR"
Din İşleri Yüksek Kurulu'nun konuyla ilgili daha önce verdiği fetvada, yüksek ses ve müziğin cenaze adabına uygun olmadığı açıkça görülüyor. "Cenazenin defin esnasında alkış tutulması, slogan atılması ve ıslık çalınması caiz midir?" sorusuna Din İşleri Yüksek Kurulu'nun verdiği cevap şöyle:
"Cenazenin ardından kabre kadar gitmek sünnettir. Hz. Peygamber, Müslüman’ın Müslüman üzerindeki haklarını sayarken cenazeyle alakalı görevleri de saymıştır. Cenaze merasimlerinin ölen bir Müslüman’a yapılması gereken son bir vazife olması yanında, yaşayanlara ölümü hatırlatmak, ahireti düşünerek ibret almalarını sağlamak gibi amaçları vardır. Bu nedenle cenaze törenlerinde bağırıp çağırmak, yüksek sesle ağlamak, alkışlamak, slogan atmak, ıslık çalmak, zılgıt çekmek, tezahürat yapmak caiz değildir. İslâm âlimleri, bu tür davranışlar bir yana, cenaze merasimlerinde yüksek sesle tekbir getirmeyi dahi mekruh kabul etmişlerdir. (el-Fetâva’l-Hindiyye, 1/162) Bu itibarla cenaze merasiminde hazır bulunanların cenazeyi sükûnet ve vakarla takip etmeleri gerekir. Bu, ölen kimseye gösterilecek saygının da bir gereğidir."
-
Rıdvan
10.02.2026
19:17
Mehter marşıyla ugurlandıgına göre ülkücüdür allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
Beğen
-
Demir ersoy
10.02.2026
19:14
Nunlar nusayri aleviler bunlarda böyle inançlar var bekar genç ölenlerin cenazesinde oynamak
Beğen
-
İsi
10.02.2026
19:08
Çok çok acayip bir durum bu ne yahu bunlar gerçekten nasıl yaratıklar?
Beğen
-
Mantık
10.02.2026
19:06
Kendi çocukları ölse o eğlenceyi yaparlar mıydı sormak lazım. Ateş düştüğü yeri yakar
Beğen
-
9 köyden kovulan
10.02.2026
19:03
Büyükler mezar başında rakı içerse
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle