İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Abdullah Eren, Bangladeş'te Arakanlı Müslüman mültecilerin bulunduğu Cox's Bazar'daki kampta TİKA'nın çok amaçlı eğitim ve kültür merkezini ziyaret etti, TİKA'nın düzenlediği futbol turnuvasına katıldı ve Arakanlı Müslüman bir aileyle iftar yaptı.

Eski futbolcu Mesut Özil ve TİKA Başkanı Eren, TİKA tarafından düzenlenen 3. Rohingya Futbol Turnuvası kupa töreninde sığınmacılarla futbol oynadı. Töreni yüzlerce Arakanlı Müslüman izledi.

Karşılaşma sırasında bir gol kaydeden tecrübeli futbolcu, gol sevincini kameralara oynamak veya klasik kutlamalar yapmak yerine doğrudan çocuklarla paylaştı. Golün ardından çocuklara sarılan Özil, sıradan bir spor müsabakasını duygusal yoğunluğu yüksek bir ana dönüştürdü.

FUTBOLU UMUT İÇİN KULLANIYOR

Özil'in bu jesti, uluslararası basında ve sosyal medyada geniş yankı bulurken, oyuncunun saha dışındaki karakterine dair de önemli ipuçları verdi. Yıldız ismin kupalar ve şöhretin ötesinde sergilediği bu tavır, insani değerlere verdiği önemin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Etkinliğin ardından yapılan değerlendirmelerde, Özil'in futbolu sadece bir spor olarak değil, bir iletişim aracı olarak kullandığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

Mesut Özil, futbolu sınırlar ötesinde umut, nezaket ve birlik yaymak için kullanmaya devam ediyor. Sahadaki şampiyonluğunun yanı sıra sergilediği şefkat ve tevazu, onun büyük bir kalbe sahip olduğunu ve toplumsal farkındalık oluşturma konusundaki kararlılığını kanıtlıyor.

 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Aaaa 20.02.2026 01:00
    Filistin diye hikaye anlatanlardan arakan duyamazsın Tebrikler Mesut
  • Alim 20.02.2026 00:27
    Hela sana Mesut
  • Vatansever İsmail 20.02.2026 00:21
    Tebrik ederim. Teşekkürler.
  • Tayfun 19.02.2026 23:35
    Evlad-i Fatihan
  • MUHAMMED KARANFİL 19.02.2026 23:21
    Helal olsun Bu çocuğada Milli ve manevi duygusu ile Hayır hasenat yapıyor