İnsansız Savaş Uçağı Bayraktar KIZILELMA'ya, görevi sırasında kuvvet çarpanı oluşturacak elektronik harp yeteneği kazandırıldı.

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, ASELSAN FEWS-U Elektronik Harp Süiti göreve hazır hale getirilerek Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar KIZILELMA'ya entegre edildi ve ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi.

FEWS-U'nun, "360 derece kapsama", "yüksek doğrulukta tehdit yönü tespiti", "hızlı tehdit tespit ve teşhisi" yeteneklerine sahip olduğu belirtildi.

FEWS-U Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi, modern hava harp sahasında insansız hava platformlarının hayatta kalma kabiliyetini ve operasyonel etkinliğini artırmak için geliştirildi.

İnsansız platformların ister ve kısıtlarına göre uyarlanan FEWS-U, hava aracını hedef alan radar tehditlerini tespit ve teşhis eden, bu tehditlere karşı tedbirler uygulayan entegre bir sistem olarak görev yapıyor.

Yorumlar 37 Yorum Var
  • Deniz 20.02.2026 22:58
    Simdi. balıklar kacar mı
  • Polat 20.02.2026 22:22
    Ey maşaAllah
  • Bayraktar 20.02.2026 22:17
    Balık beyinliler kuş beyinliler korktu.
  • Kırkdokuzelli 20.02.2026 22:00
    Kuşlar balıklar korkar diyen heykelci chp kendinin korktuğunu gizlemek icin simdide hayvanları kullanıyor
  • Şefik 20.02.2026 20:34
    Kuşlar korkar, balıklar ürker, timsahlar ağlar.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek