İnsansız Savaş Uçağı Bayraktar KIZILELMA'ya, görevi sırasında kuvvet çarpanı oluşturacak elektronik harp yeteneği kazandırıldı.
ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, ASELSAN FEWS-U Elektronik Harp Süiti göreve hazır hale getirilerek Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar KIZILELMA'ya entegre edildi ve ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi.
FEWS-U'nun, "360 derece kapsama", "yüksek doğrulukta tehdit yönü tespiti", "hızlı tehdit tespit ve teşhisi" yeteneklerine sahip olduğu belirtildi.
FEWS-U Elektronik Harp Kendini Koruma Sistemi, modern hava harp sahasında insansız hava platformlarının hayatta kalma kabiliyetini ve operasyonel etkinliğini artırmak için geliştirildi.
İnsansız platformların ister ve kısıtlarına göre uyarlanan FEWS-U, hava aracını hedef alan radar tehditlerini tespit ve teşhis eden, bu tehditlere karşı tedbirler uygulayan entegre bir sistem olarak görev yapıyor.
-
Mehmet
20.02.2026
17:24
Çok güzel uçak çift motorlu da mükemmel olur
Beğen
-
RUHİ
20.02.2026
17:21
Sn Selçuk Bayraktar kardeşim, helalin var. Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın. Her daim sizi korusun inşallah. Ürüyen, böğürenler emin olun bu ülkenin evladı değil..
Beğen
-
reşo
20.02.2026
17:14
Maşallah ülkemiz ğücüne ğüc katıyor
Beğen
-
Mehmet
20.02.2026
17:06
Maşallah Kızılelmeyı her gördüğümde daha da gelişmiş. Onur duyuyorum. Birde şu motor işi çözülse.
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Kibyra
20.02.2026
16:48
Bütün yaptıklarını görmeyip damat diye aşağılayıcı ifadeler kullanmaya kalkanların Allah layığını versin inşallah. Sen ve seni yetişiren anne babaya bu ülke insanları çok şeyler borçlu bence. Allah sizden ve sizin gibi insanlardan razı olsun.
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle