ABD ordusundan emekli albay ve Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın eski özel kalem müdürü Lawrence Wilkerson, ABD ve işgalci İsrail'in İran'a yönelik saldırıları sonrası bölgedeki gerilimi değerlendirirken, CIA'in olası bir planının sonuçlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"SONUÇ FELAKET OLUR"

Katıldığı bir YouTube yayınında, "CIA'in Kürtleri (PKK/PJAK) silahlandırıp onlar aracılığıyla bir kara işgali başlatması durumunda ne olur?" sorusunu yanıtlayan Wilkerson, böyle bir senaryonun isyana kalkışanlar için tam bir "felaket" olacağını belirtti. terör örgütü PKK'nın "pek akıllı olmayan liderleri" olduğunu söyleyen Wilkerson, Birinci Irak Savaşı'ndan bu yana onlarla muhatap olduğunu hatırlattı.

Bu senaryoda PKK'nın kendilerini bir kıskaç hareketinin içinde bulacaklarını vurgulayan Wilkerson, şunları kaydetti:

"Rusların ve Çinlilerin birkaç ay önce İran'a çok sayıda saldırı helikopteri göndermesinin nedeni, tam da bu tür güçlerle savaşmaktır ve onları yok edeceklerdir. Aynı zamanda Erdoğan da onların arkasında olacak. Kürtlerin yerinde olmak istemezdim."

"ERDOĞAN'IN ASKERLERİ DÜMDÜZ EDER"

Program sunucusunun, "Yani geri dönüp eve gelmeye çalıştıklarında, Erdoğan'ın birlikleri onları katleder. Çünkü dünyada en son isteyeceği şey bağımsız bir Kürdistan'dır." sözleri üzerine Wilkerson, bu tespiti doğruladı.

Kürtlerin kendi ülkeleri olmayan dünyanın en büyük etnik grubu olabileceğine dikkat çeken Wilkerson, "Suriye, İran, Irak ve tabii ki birçoğu Türkiye'nin güneydoğusunda olmak üzere bölünmüş durumdalar ve birleşme konusunda çok kötü bir liderliğe sahipler." ifadelerini kullandı.

Ufuk Yıldız Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ufuk Yıldız

Editör Hakkında

1998 yılında Sakarya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sakarya'da, üniversiteyi ise İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. 4 yıllık video editörü. TRT Haber'de staj yaptı. ATV'de mesleğe ilk adımını attı. 2020 yılında video editörlüğe başladı. BSH, Merzigo gibi yerlerde görev aldı. Sitede video editör olarak görev aldı. Halen Haber7.com’da video editörü olarak görev yapmaktadır.
Yorumlar 36 Yorum Var
  • Bkurt 07.03.2026 14:24
    Görelim, gömelim
  • Akn 07.03.2026 09:46
    Millet olabilirler ama devlet olmak herkese nasip olmuyor. İstedikleri kadar kalabalık olabilirler farketmez!
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek