Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İran'ın Körfez ülkelerine yönelik başlattığı füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "Bu büyük bir ihanet duygusu ve bu ikinci kez oluyor." dedi.

ABD ve İsrail saldırılarında İran'da 1332 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Tahran yönetiminin 28 Şubat'tan bu yana 7 Arap ülkesine 3 bin 95 füze ve İHA ile saldırmasının yankıları sürüyor. Katar Savunma Bakanlığının hava sahasına yönelen 149 füze ve 69 İHA'yı engellediği, ayrıca 2 Su-24 tipi savaş uçağını düşürdüğü krizin ardından Katar Başbakanı Al Sani, İngiliz Sky News kanalına konuştu.

Saldırıların zamanlamasına dikkat çeken Al Sani, "Savaş başladıktan sadece bir saat sonra Katar ve diğer Körfez ülkelerinin hemen saldırıya uğraması, bunun önceden planlandığını gösteriyor ve bu bizim için gerçekten çok önemli bir durum." ifadelerini kullandı.

"İRAN'IN BU YANLIŞ HESABI HER ŞEYİ YOK ETTİ"

Savaştan önce komşularına yönelik hiçbir saldırı veya savaşta yer almayacaklarını defalarca tekrarladıklarını anlatan Al Sani, şunları kaydetti:

"Barışçıl bir komşuluk görmek istiyorduk, İran ve ABD'nin diplomatik çözümlere ulaşmasına yardımcı oluyorduk. Ancak İranlıların Körfez ülkelerine saldırma yönündeki bu yanlış hesabı aslında her şeyi yok etti. Mevcut çatışmaya diplomatik çözümler getirmek için bir umut ışığı olabilirdik."

"ÖNCELİĞİMİZ ÜLKEMİZİ SAVUNMAK"

Katar'ın ulusal güvenliğine yönelik tehditler karşısında atılacak adımların altını çizen Başbakan Al Sani, konuya "Çatışmanın taraflarından biri tarafından saldırıya uğradığımızda, elbette önceliğimiz ülkemizi savunmak olacaktır. Halkımızın hayatının normal seyrinde devam etmesini ve bu tehditleri mümkün olduğunca hissetmemelerini sağlayacağız." sözleriyle işaret etti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Avşar 10.03.2026 11:50
    Senin topraklarından İrana saldıra veya destek varmı ? Var.. o zaman sanada saldırı yapması normal değilmi? Üstelik sadece abd tesislerine saldırı var. Sizde akıllı olun.
  • Misafir 10.03.2026 11:07
    Aklınızı başınıza alın
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek