Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bölgesel savaşlara ve Gazze’deki soykırıma dikkat çekerek, "Eğer bu dünyada güçlü değilseniz haklı olmanızın hiçbir kıymeti yoktur. Tüm yeryüzü mazlumları için güçlü olmak zorundayız" dedi.

BBP teşkilatı, İstanbul Ümraniye’de kurulan bereket sofrasında vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yoğun katılımın sağlandığı programda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, küresel ve bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

ULUSLARARASI SİSTEME SİTEM

İran-İsrail gerilimi ve uluslararası toplumun bu süreçteki sessizliğini eleştiren Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Şimdi de Amerika ve İsrail İran’a saldırdılar. Sebebi de İran’ın nükleer zenginleştirme yaptığı. Şu anda bunun gerçek olmadığını en başta onlar biliyor. Putin’in dediği gibi ’Biz müdahale etmesek 1 hafta içinde nükleer silaha sahip olacaktı’ cümlesi tamamen bunun bahanesidir. Maalesef ki bu saldırılarda 7-12 yaşındaki 170 kız çocuğu, füzeyle paramparça edilerek öldürülmüştür. Ama bunlar olurken ne BM’den ne de Avrupa Birliği’nden bir kınama gelmiştir. Gerçekten dünyada bir düzen ve uluslararası hukuk olsa bunları yapabilirler miydi, ya da bunu yapanın akıbeti ne olurdu? Maalesef bugün dünyada Amerika ve İsrail’e; bu iki hayduda hesap soracak kimse yok. Bakıyorlar ki ortam müsait, ortalık boş. Biz inanıyoruz ki bir gün gelecek ve bu haydutlar yaptıklarının bedelini ödeyecekler. İran’dan atılan füzelerin ardından hem Azerbaycan hem Türkiye komşuluk haklarını gözeterek sağduyulu davranmış ve propaganda tuzaklarına düşmeyerek konuyu sulh yoluyla çözmeye gitmiştir.

"GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ"

Türkiye’nin savunma sanayi hamlelerinin hayati önem taşıdığını belirten Destici, istikrarın korunması gerektiğinin altını çizerek, "Maalesef pek çok alanda olduğu gibi savunma sanayinde de çok geç kaldık. Biz zamanında kendi uçağını yapan 5 ülkeden biriydik. Kendi silahlarını kendi bombalarını yapan ülkelerden biriydik. O zamanlar bu ülkeyi yönetenler de dışarıdan gelen baskılara dayanamadılar ve maalesef fabrikaları kapatmak zorunda kaldılar. Bütün bu yaşananlar bizlere şunu gösteriyor: eğer bu dünyada güçlü değilseniz haklı olmanızın hiçbir kıymeti yoktur. O yüzden güçlü olmak zorundayız. Sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayanlar için değil; pek çok ülkede yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için, tüm yeryüzü mazlumları için güçlü olmak zorundayız. Yeter ki bu milletin önüne set çekilmesin, yeter ki çeşitli ayak oyunlarıyla ya da dış oyunlarla Türkiye’nin istikrarı bozulmasın. İstikrarını kaybeden bir ülkenin başarıya ulaşması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Alaattin 11.03.2026 13:53
    Haklı bır ülke olsa keşke güç kendiliğinden gelır torpilsiz liyakat olsa rant için bırbırımızı yemesek alt tabakayı unutulmamalı ahiret önemli
  • İbrahim 11.03.2026 13:21
    Aynen sayın Başkan.Sizin ve partinizin değerli desteği ile kutlu zafere ulaşmak için elimizden geleni yapacağız
  • Sassas 11.03.2026 12:52
    Aynen sayın destici onun için çok güçlü olmak için ne gerekiyorsa yapılmalı chp ye bile bu ülke teslim edilmemeli geçmişte yaptıklarını yapar savunma sanayini kapatır hazırı varken neden yapalım diyen zihniyet en itrail kadar tehlikeli
  • H.AKÇA 11.03.2026 12:44
    Maalesef talihsiz bir açıklama Haklı değilseniz Güçlü olmanızın hiç bir kıymeti yoktur. Bugün tüm sorunların kaynağı budur. Daima Haktan yana olmalısınız güçlü olmak değil Haklı olmak zorundasınız. Güçlü olduğunuzda da Haktan yana durabilmeniz için gücü değil Hakkı öncelemelisiniz.
  • Ersever 11.03.2026 12:36
    Çok doğru.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek