Donald Trump, İspanya yönetiminin uluslararası konulardaki tutumunu sert sözlerle eleştirerek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin tamamen sona erdirilebileceği mesajını verdi. Özellikle İran ve Orta Doğu’daki gelişmeler konusunda Madrid yönetiminin iş birliğine yanaşmadığını savunan Trump, İspanya’nın ABD ile ortak hareket etmediğini dile getirdi.

Trump, yaptığı açıklamada İspanya hükümetinin yaklaşımından memnun olmadığını belirterek, “İspanya hiç iş birliği yapmıyor, bize çok kötü davrandılar” ifadelerini kullandı. İspanyol halkını öven ancak ülke yönetimini hedef alan ABD Başkanı, “Halkı harika ama liderleri değil” diyerek Madrid’deki siyasi liderliği eleştirdi.

ABD Başkanı, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de tehlikeye girebileceğini vurguladı. Trump, mevcut durumun devam etmesi halinde Washington’un sert adımlar atabileceğini belirterek, “İspanya ile tüm ticareti kesebiliriz” sözleriyle dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Açıklamalar, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geleceğine dair soru işaretlerini artırdı.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 1 Yorum Var
  • Nokta 12.03.2026 01:15
    Dünya Amerika ile ticareti bir kesecek... Tren farı görmüş tavşan gibi kalacak Amerika...
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek