ABD ve İsrail'in İran'a saldırmasıyla başlayan savaşta 14. güne girildi. İşte dakika dakika son gelişmeler...
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), son 24 saatte, savaş uçaklarının batı ve orta İran'da 20'den fazla geniş çaplı hava saldırısı gerçekleştirdiğini ve 200'den fazla hedefi vurduğunu açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada, hedeflerin, balistik füze fırlatma rampaları, savunma sistemleri ve silah üretim tesislerini içerdiği belirtildi.
Irak'ın Erbil kenti yakınlarındaki Peşmerge güçleri ile Fransız birliklerinin birlikte konuşlandığı askeri üsse iki İHA ile saldırı gerçekleştirildi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Irak'ın Erbil kenti yakınlarındaki saldırıda bölgedeki Fransız birliğinden bir askerin öldüğünü, askerlerden birkaçının yaralandığını bildirdi.
Macron, X hesabından yaptığı açıklamada, Fransız taburundan astsubay Arnaud Frion'un öldüğünü ve "askerlerinden birkaçının yaralandığını" belirtti.
"2015'ten beri DEAŞ'a karşı mücadele eden güçlerimize yönelik bu saldırı kabul edilemez." ifadesini kullanan Macron, Irak'taki askeri mevcudiyetlerinin bütünüyle terörle mücadele kapsamında olduğu ve bölgedeki savaşın bu tür saldırıları meşru gösteremeyeceğini vurguladı.