İran, en güçlü stratejik silahlarından biri olan Hürremşehr balistik füzesiyle İsrail'i hedef aldı. 2 tonluk patlayıcı başlığa sahip füzelerin yarattığı devasa patlamalar kameralara yansıdı.

TEL AVİV'İ YANGIN YERİNE ÇEVİRDİ

İran ordusu, envanterindeki en güçlü stratejik silahlardan biri olan Hürremşehr balistik füzelerini İsrail'deki hedeflere fırlattı. Hava savunma sistemlerini aşarak büyük patlamalara neden olan Hürremşehr füzelerinin düştüğü bölgede yaşanan patlamalar ve ortaya çıkan enerji dikkat çekti.

2 TONLUK HÜRREMŞEHR

Askeri uzmanlar, saldırıda kullanılan Hürremşehr füzelerinin teknik özelliklerine dikkat çekti. Söz konusu füzelerin yaklaşık 2 tonluk patlayıcı başlık taşıma kapasitesine sahip olduğu vurgulandı.

İsrail kanadından saldırıya ilişkin henüz resmi bir hasar tespiti açıklaması gelmezken, bölgedeki hava savunma sistemlerinin İran füzeleri karşısında yoğun mesai harcadığı bildirildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
Yorumlar 91 Yorum Var
  • İstanbul 15.03.2026 15:03
    Aman atiyoooo sadece kimsenin burnu kanamamış nasılsa ha özür dilemiş yine abe den 2500 yıllık devvvletcik
  • Hüseyin 15.03.2026 11:22
    Hafif uranyum katkısı da yapın. İsrail'i yaşanmaz hale getirin. Hepsi sığınakta yaşıyor çıktıklarında bina kalmasın.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek