ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları 20'nci gününe girerken, gazeteci Cüneyt Özdemir bölgesel krizin iç siyasete etkilerini değerlendirdi. Özdemir, güvenlik endişelerinin AK Parti'ye yaradığını ve muhalefetin yetersiz kaldığını söyledi.
ABD ve İsrail'in İran'a karşı başlattığı savaş 20'nci gününde devam ederken, bölgesel krizin Türkiye'nin iç siyasetine yansımaları tartışılmaya başlandı. İran'ın, İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'deki hedeflere yönelik misillemeleri sürerken, İranlı yetkililer saldırılarda ölü sayısının 1348'i, yaralı sayısının ise 17 bini aştığını duyurdu. Gazeteci Cüneyt Özdemir, kendisine ait YouTube kanalında yaptığı yayında, bölgedeki ateş çemberinin Türk seçmeninin tercihlerini ve siyasetin gündemini nasıl etkilediğine dair değerlendirmelerde bulundu.
YARIN SEÇİM OLSA AK PARTİ FARKLA KAZANIR
Sosyologların seçim sonuçlarını anlamakta zorlandığını belirten Özdemir, "Ne yani bunlar tanka tüfeğe mi oy veriyor diyerek AK Parti seçmenini küçümsüyorlar. Bugün Dubai'de veya İran'da yaşanan krizler en çok AK Parti'nin işine yarıyor. Çünkü güvenlik politikaları üzerine siyaset üreten parti onlar." dedi.
Bölgedeki çatışma ortamının iktidarın elini güçlendirdiğini savunan Özdemir, "Bugüne kadar bu böyle ciddiye alınmadı ya da kıyısından köşesinden şey oldu. Ama bakma bu İran krizinden, şu anda yarın seçim olsa AK Parti farkla kazanır." ifadelerini kullandı.
ORTALIK YANGIN YERİ
Konuşmasında muhalefetin gündem belirleme çabalarını eleştiren Özdemir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarına atıfta bulunarak şunları kaydetti:
"Şimdi söylemek istemiyorum, ben bir şey deyince iş yine muhalefete geliyor. Turpun küçüğünü açıklıyoruz diye basın toplantısı yapıyor Özgür Özel. Ya ortalık yangın yeri arkadaş. Milletin umurunda değil turpun küçüğü, büyüğü de umurunda değil."
TÜRKİYE SAVAŞA ÇEKİLİR Mİ ENDİŞESİ
Halkın asıl gündeminin ekonomik ve güvenlik kaygıları olduğunun altını çizen Özdemir, konuya "Türkiye'de şu anda pek çok kişi acaba petrol fiyatları artar mı, yarın bir gün Allah muhafaza Türkiye bu savaşa çekilir mi, bunun derdinde." sözleriyle işaret etti.
Toplumun her kesiminde benzer bir korkunun hakim olduğunu ve muhalefetin bölgedeki savaşla pek ilgilenmediği yönünde bir imaj çizdiğini anlatan Özdemir çarpıcı "Haksız mıyım yani? Benim etrafımdaki iş insanları bunun derdinde. Sıradan insan bunun derdinde. Çocuğunu okula gönderen insan bunun derdinde. Bunun endişesini yaşıyor."
-
konuk
23.03.2026
14:35
biraz mantıklı insanlar yapılanı görüyor, problemin büyüklüğünü de görüyor,
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
misafir
23.03.2026
14:26
balıkları korkutmayalım
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
Vahıl
23.03.2026
11:12
Sağdakini ilk defa görüyorum, Soldaki de malum . Hiç yorum yapmaya değmez.
Beğen
-
Kırıkkale
23.03.2026
01:27
Cüneyt özdemir böyle konuşma ama balıklar urker
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
Hakikat
22.03.2026
12:41
Muhalefeti boyle rahat konusturan guvenlik yönünden kendini emin hissettiren duygu Tayyip Erdoganın ulkeyi getirdigi savunma sanayi basarısından kaynaklanmaktadır
Beğen
/ 12 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle