HABER7 - ÖZEL
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (STRATCOM) dünyanın dört bir yanından politika yapıcıları, diplomatları, iletişim uzmanları ve medya profesyonellerini bir araya getirdi.
İstanbul'da, bu yıl 5.'si düzenlenen zirveye 37 ülke ve 5 uluslararası kuruluştan 159 üst düzey isim katıldı.
"Uluslararası Sistemde Kopuş: Krizler, Anlatılar ve Düzen Arayışı" temasıyla gerçekleştirilen iki günlük zirvede uluslararası sistemde yaşanan kopuş, bunun sonucunda ortaya çıkan krizler ve küresel düzen arayışlarına yönelik farklı bölgelerden yaklaşımlar ele alındı.
Haber7, zirveye katılım sağlayan isimlerden Suriye Enformasyon Bakanı Hamza Mustafa ile bir araya geldi. Mustafa, Orta Doğu'da yaşanan kriz gerekçesiyle "uluslara" çağrıda bulundu.
"TÜM ULUSLARIN BİR ARAYA GETİRİLMESİ GEREKİYOR"
Bu son derece önemli konferansa katılmaktan ve burada yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bildiğiniz üzere, özellikle de hem bölgemizde hem de dünya genelinde fiili savaşların ve son dönemde artan gerilimlerin yaşandığı günümüzde, dezenformasyon ve yanlış bilgi tehlikesi çok yüksek seviyelerde.
Güncel istatistiklere göre dünya çapında yüzün üzerinde savaş devam ediyor. İran ile İsrail arasında son dönemde tırmanan gerilim, meseleyi stratejik ve iletişimsel bir boyuttan çıkarıp medya ve enformasyon boyutuna dönüştürdü. Artık bir enformasyon savaşına tanıklık ediyoruz.
Bugün gerçekleştirilen oturumda Sayın İbrahim Kalın da bir enformasyon felaketinden bahsetti. Çatışan tüm tarafların, enformasyonu birbirlerine karşı bir savaş yürütmek amacıyla nasıl kullanmaya çalıştıklarına baktığımızda, tam anlamıyla bir enformasyon felaketinin içindeyiz.
Bizim görüşümüze göre bu bölgenin istikrara ihtiyacı var. Ekonomik kalkınmaya daha fazla odaklanılması ve yeni bir savaş başlatmak yerine tüm ulusların bir araya getirilmesi gerekiyor. Bizim duruşumuz budur ve çağrımız da bu yöndedir. Teşekkür ederim.