Ramazan ayında Mescid-i Aksa’nın kapatılmasına tepki gösteren Numan Kurutlmuş, İsrail’in nihai hedefinin Aksa’yı yıkmak olduğunu belirtti. Kurtulmuş, “Boşuna hayal kurmasınlar, buna izin vermeyeceğiz” dedi.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in özellikle son uygulamalarını sert bir dille eleştirdi.
Mescid-i Aksa’nın kapatılmasıyla başlatılan tehlikeli sürece karşı uyarıda bulunan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:"Netanyahu ve çetesinin özellikle son iki uygulaması bütün sabır taşlarını çatlatmıştır. Asla kabul edilemez ve bütün Müslümanların gözünü açmalıdır, bütün insanlığın gözünü açmalıdır. Bunlardan birincisi, Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'nın kapalı tutulması; Mescid-i Aksa tarihinde ilk sefer ibadetten uzak kalmış olmasıdır. Bu, doğrudan doğruya 2 milyarlık İslam alemine yapılmış bir saldırı ve Müslümanların inançlarına karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu kapatma kararının arkasındaki esas meselenin bir güvenlik gerekçesi olmadığını gayet iyi biliyoruz. İsrail hükümetinin esas niyeti, Mescid-i Aksa'nın yıkılmasına hazırlık yapma sürecini başlatmaktır.
'MESCİD-İ AKSA'NIN YIKILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'
Siyonist yönetim, kendi sapkın dini ideolojilerinden kaynaklanan nihai bir kıyamet savaşına hazırlanıyor ve bunun için de Mescid-i Aksa'nın yıkılmasını bir kilometre taşı olarak görüyor olabilir. Ancak boşuna hayal kurmasınlar, ham hayal içinde olmasınlar; Mescid-i Aksa'nın yıkılmasına asla ve asla ne İslam dünyası ne insanlık izin vermeyecektir."