Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından terör örgütü EOKA'nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle toplanan Rum gruplar, dün öğle saatlerinde sınırın sıfır noktasından başkent Lefkoşa'nın KKTC tarafında bulunan Yiğitler Burcu'nda oturan sivil vatandaşlara taş, sopa ve el yapımı patlayıcıyla saldırı gerçekleştirdi.

Bölgede bulunan Türk askerinin parka gelmesi ve KKTC polisinin güvenlik önlemi alması üzerine saldırıyı gerçekleştiren ve aralarında maskeli kişilerin de bulunduğu gruplar, sınır hattından uzaklaşarak kaçtı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Grubun taşlı saldırısına bölgede bulunan vatandaşlar tepki gösterdi. Olayın ardından KKTC makamlarının sınırdaki güvenlik önlemlerini artırdıkları öğrenildi.

Kıbrıs'ta önce İngilizlere karşı daha sonra Türklere yönelik terör saldırıları düzenleyen terör örgütü EOKA'nın 1 Nisan 1955'te ilk silahlı eylemlere başlaması, GKRY ve Yunanistan'da örgütün kuruluş yıl dönümü olarak kutlanıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek