88 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi'nin, 2016 yılında Ülke TV'de katıldığı bir programda Türkiye ve İran ilişkilerine dair yaptığı çarpıcı değerlendirmeler dikkat çekti.

Katıldığı televizyon programında İran'ın ruh halinin Selefiliğe müsait olmadığını belirten Prof. Dr. Hatemi, "Şimdi bazıları İran'ı da çok kötü göstermeye başladılar. Siyasi gerekçelerden dolayı. İran'ın çok kötü olmadığını ben ailem Azeri olduğu için biliyorum." dedi.

İran'dan gelen misafirlerin Türkiye'ye bakış açısını geçmiş yıllara dayanan bir anısıyla anlatan Hatemi, çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "Eski gelenler, 1955'e, 60'a kadar gördüklerim, hemen bir 'Eyüp Sultan'ı görelim. Hazreti Muhammed'in sahabesi Eyyüb el-Ensari burada mı yatıyor, ne mutlusunuz' diye Şii olan İranlılar, Azeri olsun Fars olsun, bir Eyüp Sultan'a gitmek isterdi." ifadelerini kullandı.

"SÜLEYMANİYE'NİN İÇİNDE HEYECANLA AĞLAMIŞTI"

İranlı misafirlerin ikinci isteklerinin Topkapı Sarayı olmadığını vurgulayan Hatemi, konuya şu sözlerle işaret etti:

"Bizi bir Süleymaniye'ye götürür müsün derlerdi. Ben en az üç dört tane baba arkadaşını, benden çok yaşlı kişiyi götürdüm. Hele bir tanesi heyecanla ağlamıştı Süleymaniye'nin içinde, 'Bu ne güzel İslam mabedi' diye."

"BİRBİRLERİNE DÜŞMAN EDİYORLAR"

Bölgedeki dış müdahalelere ve iki ülke arasındaki ilişkilere dikkat çeken Prof. Dr. Hatemi, "İran bize yavaş yavaş dış ülkelerin de araya giren bazı dış güçlerin, ikisiyle ayrı dost oluyorlar ayırdıklarının ama birbirlerine onları düşman ediyorlar. İran'a yapılan bu." diye konuşmuştu.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Derzeit 02.04.2026 15:37
    Azeri değil Azerbaycan Türk'ü yada İran Türkü,,, Allah rahmet eylesin
  • Mehmet 02.04.2026 15:25
    Adam doğru söylüyor.
  • Medar 02.04.2026 15:14
    Ey ehli Hak olan ehli sünnet ve cemaat ve ey ehli beytin muhabbetini meslek ittihaz eden aleviler Çabuk bu manasız ve hakikatsiz haksız ve zararlı olan sürtüşmeyi aranızdan kaldırınız .yoksa şimdiki kuvvetli bir surette hükmeyleyen zındıka cereyanı birinizi diğeri aleyhinde alet edip ezmesinde kullanacak. Risalei nur lemalar... zaman risalei nur zamanı.
  • İlker arslan 02.04.2026 14:55
    Allah rahmet etsin
  • Sirri 02.04.2026 14:54
    Eskiden öyleydi humeyniden sonra değişti
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek