Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en kritik bakım merkezlerinden biri olan 5’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün kapıları, Haber7’ye açıldı. Helikopterlerin adeta sıfırdan yeniden üretildiği tesiste yürütülen çalışmalar dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren dev tesis, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki helikopter ve uçakların bakım, onarım, yenileştirme ve modernizasyon süreçlerinin yürütüldüğü en kritik merkezlerden biri olarak öne çıkıyor.
Ankara'da bulunan ve 82 bin metrekare kapalı alana sahip tesiste, Kara Kuvvetleri başta olmak üzere Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma ve Emniyet’e ait hava araçlarına da hizmet veriliyor. Fabrikada görev yapan 1200 personel, hava araçlarının kesintisiz görev yapabilmesi için yoğun mesai harcıyor.

"HELİKOPTERLER YENİDEN DOĞUYOR"

Tesiste gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında helikopterler tamamen sökülerek en küçük parçasına kadar inceleniyor. Hasarlı parçalar onarılıyor, ömrünü tamamlayanlar yenileniyor. Gövde kontrolleri, motor bakımları ve elektronik sistemlerin testleri tamamlanan hava araçları, yeniden monte edilerek uçuşa hazır hale getiriliyor.

 

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek