İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde yürütülen kara harekatı kapsamında Hizbullah'a ait bazı bina ve altyapıların imha edildiğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 36'ncı Tümen komutasındaki Golani Tugayı'nın Lübnan'ın güneyindeki kara operasyonlarına devam ettiği belirtildi. Açıklamada, havadan ve karadan yürütülen operasyonlar sonucunda bugüne kadar Hizbullah'a ait 300'den fazla hedefin ve altyapının imha edildiği kaydedildi.

Ordunun açıklamasında, imha edilen noktalar arasında silah depoları ve bubi tuzaklı binaların yer aldığı ifade edildi. Ayrıca, bölgedeki kara birliklerinin 10'dan fazla yer altı tüneli ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdiği, yaşanan çatışmalarda onlarca Hizbullah mensubunun etkisiz hale getirildiği aktarıldı. İsrail ordusu, bölgedeki operasyonların süreceğini belirtti.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Misafir 06.04.2026 22:40
    İran'ın füzeleri düştüğü yerde çok az etkili. Şu videodaki yıkımı Telavivde görürsem İran'ın mücadele ettiğini düşünürüm, şimdilik İran ile İsrail ABD'yi bölgeden atmaya uğraşıyor gibi görünüyor
  • Imamtorunu 06.04.2026 22:15
    Hani İran vuruyor. Asya münafiklari iş basinda.
  • Gültepeli Bjk 06.04.2026 21:56
    israaiittin işi bu değilmi yakmak yıkmak katlettmek işgall etme lübnanın karşı duracak gücü yokkmuu kii
  • Misafir 06.04.2026 19:47
    Ayakta kalan bütün binaları sistematik olarak vuruyor. Bütün dünyayı yok etmeden durmayacak.
  • Murat 06.04.2026 19:40
    Israilin boyle elini kolunu salaya salaya lubnana girmesinin tek aciklamasi var emanet etikleri hizbulahtan geri aliyorlar once ektiler lubnana simdide biciyorlar
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek