Katar merkezli El Cezire, İran füzelerinin Katar’ın gaz merkezi olan Ras Laffan Sanayi Şehri’ni vurduğu anı ilk kez yayınladı.
18 Mart'ta gerçekleşen saldırı nedeniyle endüstriyel bölgede büyük ölçekli hasar meydana gelmiş ve birden çok yangın çıkmıştı.
NE OLMUŞTU?
Katar İçişleri Bakanlığı, İran'ın dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretim tesisine ev sahipliği yapan Ras Laffan bölgesine yönelik füze saldırısı nedeniyle bölgede yangın çıktığını açıkladı.
ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları ve Tahran yönetiminin Körfez ülkelerindeki çeşitli askeri ve lojistik unsurlara yönelik misillemeleri sürüyor. Katar İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran'ın dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretim tesisine ev sahipliği Ras Laffan bölgesine yönelik füze saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamada, saldırı sonucunda bölgede yangın çıktığı, olayın ardından sivil savunma ekiplerinin hızla sevk edilerek yangına müdahale çalışmalarının derhal başlatıldığı ifade edildi.