Bursa'nın Gürsu ilçesinde, yoğunluk nedeniyle okuyamadığı Rus plakalı aracın fişine Putin yazan akaryakıt çalışanı Seyithan Alay, görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çalıştığı istasyon tarafından tazminatsız kovuldu.
İddiaya göre, olay Gürsu ilçesine bağlı Şehit Cüneyt Yıldız caddesi üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 8 aydır akaryakıt istasyonunda çalışan Seyithan Alay, yoğunluk esnasında gelen Rus plakalı bir aracın yakıt istemesinin ardından plakayı karışık buldu. İddiaya göre başındaki yoğunluğu atlatmaya çalışan Alay, plakanın karmaşık olması nedeniyle bilgileri net şekilde okuyamadı. Bunun üzerine işlemi geciktirmemek adına fişe "Putin" yazarak sisteme giriş yaptı. Araçta bulunan Rus vatandaşlar ise durumu fark edince kahkahalar eşliğinde o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
SOSYAL MEDYADA YAYILINCA İŞİNDEN OLDU
Söz konusu görüntülerin kısa sürede sosyal medyada yayılması üzerine benzin istasyonu yönetimi harekete geçti. Herhangi bir kötü niyet ya da hakaret kastı bulunmadığı belirtilmesine rağmen, 8 aydır çalışan Seyithan Alay'ın işine son verildi.
"O AN AKLIMA PUTİN YAZMAK GELDİ"
İhlas Haber Ajansı'na konuşan Alay, olay anında istasyonda ciddi bir yoğunluk olduğunu belirterek, "Rus plakalı araç geldi. Plaka çok karışıktı, okuyamadım. O an aklıma ‘Putin' yazmak geldi. Tamamen yoğunluktan kaynaklı bir durumdu. Kötü bir niyetim yoktu. Buna rağmen beni çağırıp işten çıkardılar. Çok şaşırdım" dedi.
HUKUKÇULARA GÖRE HAKSIZ FESİH
Konuya ilişkin konuşan Avukat Elif Şuara Güngör, "İşçiye bu hususta uygulanabilecek yaptırım işten çıkarma değil; en fazla, şayet bir zarar söz konusuysa, yevmiyesinden kesinti yapılmasıdır. İşçinin daha önce herhangi bir nedenle savunması alınmamış olması ve dürüstlük kurallarına uygun şekilde hareket etmiş olmasına rağmen zorla istifaya zorlanması, hakkın kötüye kullanılması niteliği taşır. Bu durumda yapılan feshin haksız olduğu sonradan ortaya çıkacaktır" dedi.
SOSYAL MEDYADAN ORANTISIZ KARARA TEPKİ
Olayın ardından sosyal medyada da geniş yankı oluştu. Çok sayıda kullanıcı, bir çalışanın anlık bir refleksi nedeniyle işsiz bırakılmasını sert sözlerle eleştirirken, bazı kullanıcılar ise kararın orantısız olduğunu dile getirdi.
-
isa
11.04.2026
15:24
O çalışan suç işlemedi....işletme yanlış yaptı...
Beğen
-
Yanlız Kurt
11.04.2026
15:14
Is yeri iş güzarlık yapmış öyle anlaşılıyor. Olan gariban çalışana olmuş.
Beğen
-
Davut
11.04.2026
15:01
En iyisini yapmis bence putin delikanli adam neden Turkiyede bu adaletsizligi yapiyorlar kesin yabanci sirketlerin parmagi var bu iste calisan insanin haksiz yere isinin sonlandirmasi haksizliktir
Beğen
-
angaralı
11.04.2026
14:53
o işletmeyi kapatın gitsin...
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
Osman
11.04.2026
14:49
Avukatın yorumu da doğru ancak bu mevzu sadece bununla sınırlı olmayabilir. İşçi 'işe iade' hakkı alırsa da sadece 4 brüt maaş ceza ödenir ve işbaşı yaptırılmaz diye düşünüyorum. Bu anlamda da yakın çevrede iş bulması maalesef kolay iki olmaz. Burası Türkiye. O bilgiyi (Putin) işyerinin kayıtlarına sokmak da az olay değil hani...
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle