Eski CHP Kilis Gençlik Kolları Başkanı Resul Emre Çürükoğlu, Kilis Belediyesindeki 3,5 milyon liralık kamu zararı iddialarını örtbas etmesi için kendisine 15 milyon lira sus payı ve başka şehirde iş teklif edildiğini öne sürdü.
Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Resul Emre Çürükoğlu, parti içinde kamu kaynaklarının usulsüz kullanıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, süreci hem idari hem de adli mercilere taşıdığını söyledi. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların yanı sıra İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlara defalarca başvuruda bulunduğunu belirten Çürükoğlu, bu girişimlerin ardından mülkiye müfettişlerinin inceleme başlattığını ifade etti.
"SEN BİLMEZSİN BU İŞLER BU ŞEKİLDE YÜRÜR"
Bir dönem belediyede de çalıştığını belirten Çürükoğlu, başkan ve çevresinin bazı usulsüz uygulamalarını fark ettiğini ifade ederek, "Başkanla yakın olmam nedeniyle kendisini birkaç kez samimiyetimize dayanarak uyardım. Sonuçta seçimi kazandık ve halka hizmet etmek için bu göreve geldik. Ancak kamu kaynaklarının zarara uğratıldığını düşündüğüm için uyarılarda bulundum. Bana verdiği cevap ise ‘Sen bilmezsin, bu işler bu şekilde yürür’ oldu. Bunun üzerine söz konusu usulsüzlükleri hem sosyal medya hesabımda paylaştım hem de İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulundum" diye konuştu.
KALEM KALEM SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ
Çürükoğlu, fuar çadırına ilişkin ihalede de usulsüzlük iddiasında bulunarak, "Fuar çadırı adı altında çıkılan bir ihale var. Bu çadır için halı ihtiyacı olduğu belirtilerek ihale yapılmış. İhalede belirtilen rakam 750 bin TL. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı incelemeye ilişkin dosyada, bu işin yaklaşık 250 bin TL’ye yapılabileceği yer alıyor. Aradaki 500 bin TL’lik farkın ise kamu zararına sebebiyet verdiği ifade ediliyor. Bu konuların tamamı için ayrı ayrı, kalem kalem soruşturma izni verildi" diye konuştu.
DUYMAZDAN GELMEM İÇİN CİDDİ PARALAR TEKLİF EDİLDİ
Bir diğer başlık olan lavabo yapımında ise 350-360 bin TL olarak gösterilen maliyetin yaklaşık 80 bin TL’ye gerçekleştirilebileceğini ileri süren Çürükoğlu, benzer şekilde LED ekran alımında da 2 milyon 700 bin TL olarak gösterilen maliyetin, İçişleri Bakanlığı raporlarına göre yaklaşık 1 milyon 500 bin TL seviyesinde olabileceğini ifade etti. Çürükoğlu, bu kalemlerin toplamında kamu zararının 3 milyon 500 bin TL’nin üzerinde olduğunu savundu.
İddialarını gündeme getirmemesi için çeşitli girişimlerle karşılaştığını da öne süren Çürükoğlu, bazı kişiler aracılığıyla kendisine milyonlarca lira teklif edildiğini söyledi. Bu tekliflerin 5 milyon TL, 10 milyon TL ve 15 milyon TL gibi rakamlara kadar ulaştığını belirten Çürükoğlu, "Bu olayları duymazdan gelmem için ciddi paralar teklif edildi ancak hiçbirini kabul etmedim" dedi.
ŞAHSİ SEÇİM BORCUNU BELEDİYEYE FATURA ETTİLER
Çürükoğlu, CHP'de Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı dönemde seçim sürecine ilişkin dikkat çeken bir iddiayı da dile getirerek, "Seçim çalışmaları sırasında ve seçimden önce yemek yediğimiz bir yer vardı. Seçim günü için buradan 2 bin 100 adet döner, 2 bin 100 adet ayran ve 3 kasa su siparişi verildi. Bu siparişin toplam bedeli 180 bin TL'ydi. Ancak bu borç belediyeye değil, doğrudan belediye başkanının şahsi borcuydu" dedi. Söz konusu borcun seçimden sonra 3-4 ay geçmesine rağmen ödenmediğini öne süren Çürükoğlu, işletme sahibinin alacağını talep etmesi üzerine belediye başkanıyla iletişime geçtiğini ifade etti. Çürükoğlu, "Kendisine paranın olmadığı, ancak bu borcun yalnızca belediye üzerinden fatura edilmesi halinde ödenebileceği söylendi. Bunun üzerine işletme sahibi, el yazısıyla 3 ayrı teklif mektubu hazırlayarak belediyeye sundu ve bu şekilde parasını tahsil etti. 180 bin TL'lik olayın aslı budur. ‘Oylum ziyareti' olarak anlatılan konu ise tamamen oluşturulmuş bir hikayedir" şeklinde konuştu.
ALKOLLÜYDÜM DE PARAYI AL VE KONUYU KAPAT
Çürükoğlu, kendisine yapılan teklifin şartlarının da açıkça iletildiğini belirterek, "Benden ‘Bu videoları çekerken ve canlı yayınları yaparken alkollüydüm, bilincim yerinde değildi' şeklinde bir açıklama yapmamı ve bunu kendi hesabımda paylaşmamı istediler. Ayrıca onların yanına gidip birlikte fotoğraf çektirmemi, ardından da parayı alarak bu konuyu kapatmamı söylediler. Bunun karşılığında beni Cumhuriyet Halk Partili bir belediyede, Kilis dışında işe yerleştireceklerini ve hayatıma orada devam edebileceğimi ifade ettiler. Ancak bu tekliflerin tamamını reddettim" diye konuştu.