Çinli elektrikli araç devi BYD'nin Shenzhen kentindeki sanayi parkında salı sabahı korku dolu anlar yaşandı. Şirketin otoparkında çıkan büyük çaplı yangın gökyüzünü siyah dumanlara boğdu. İtfaiye ve polis ekiplerinin anında müdahale ettiği olayda faciadan kıl payı dönüldü.

Şirket yetkilileri, alevlerin sardığı bölgenin test ve hurda araçlar için kullanılan bir otopark olduğunu açıkladı. Yangının kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldüğü bildirilirken, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı vurgulandı. Yangın haberinin ardından BYD hisselerinde yüzde 0,6 oranında düşüş kaydedildi.

GÖKYÜZÜNÜ SİYAH DUMANLAR KAPLADI

Elektrikli araç firmasının küresel genel merkezinin de bulunduğu Shenzhen'in Pingshan bölgesindeki yangın, amatör kameralara saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, çok katlı bir binanın uzun bir bölümü boyunca uzanan alevler ve gökyüzüne yükselen yoğun siyah dumanlar olayın ciddiyetini gözler önüne serdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye aracı ve polis ekibi sevk edildi.

YENİDEN ALEVLENEBİLİR

Elektrikli araç yangınlarının doğası gereği müdahalesi zor vakalar olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu araçların içten yanmalı motorlara sahip otomobillerden çok daha farklı yandığını belirtiyor. Uzmanlar, elektrikli araç bataryalarındaki tehlikeyi şu sözlerle özetliyor:

"Elektrikli araç yangınları genellikle çok daha uzun sürer ve söndürülmesi oldukça zordur. Bu araçlar, doğaları gereği sönmüş gibi görünseler bile yeniden alevlenme eğilimindedirler."

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Sacit Adalı 14.04.2026 15:30
    araçların Bataryası yanmıştır. Elektrikli araçlar LPG li araçlardan çok daha tehlikeli
  • Doğrucu Davut 14.04.2026 15:21
    Beter olsun sahtekarlar sözde manisaya fabrika kuracaklardı
  • bungou 14.04.2026 15:18
    Vergi avantajı kota avantası alıp fabrika kurmayan byd kazandıklarını harca bakalım
  • Mahmut Akar 14.04.2026 15:06
    Americanın geçen senelerde yaptığını yapmışlar, sigortadan para alacaklar
  • Ali 14.04.2026 15:01
    beter olsunlar
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek