İran Devrim Muhafızları, ABD'nin İran limanlarına yönelik devam eden ablukası nedeniyle Hürmüz Boğazı'nın kontrolünün "eski haline döndüğünü" açıkladı.

Devrim Muhafızları açıklamasında, ABD'nin "sözde abluka bahanesiyle korsanlık ve deniz hırsızlığı eylemlerine devam ettiği" belirtildi.

Açıklamada, "Bu nedenle Hürmüz Boğazı'nın kontrolü önceki haline geri döndü ve bu stratejik su yolu artık silahlı kuvvetlerin sıkı yönetimi ve kontrolü altında bulunuyor. ABD, İran'dan giden ve İran'a dönen gemiler için tam seyrüsefer özgürlüğünü yeniden sağlayana kadar, Hürmüz Boğazı'nın durumu sıkı bir şekilde kontrol altında kalacak ve önceki halini koruyacaktır." denildi.

KALİBAF "HÜRMÜZ BOĞAZI'YLA İLGİLİ DÜZENLEMELER SOSYAL MEDYADA DEĞİL SAHADA NETLEŞİR" DEMİŞTİ

Kalibaf, ABD’nin Hürmüz Boğazı’na yönelik ablukasının devam etmesi halinde Hürmüz Boğazı’nın açık kalmayacağı uyarısında bulunarak, İran Silahlı Kuvvetleri’nin Boğaz'daki geçiş düzenlemelerinden sorumlu olduğunu vurgulamıştı.

İranlı yetkili, ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın bir saat içerisinde 7 kez yalan söylediğini savunarak "Savaşta bu yalanlarla kazanmadılar ve müzakerelerde de bir yere varamayacaklar." demişti.​​​​​​​

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek