İstanbul, Sarıyer’de bir alışveriş merkezinin otoparkında drift atan B.G. (23), A.S.C. (24), F.Ş. (23), C.P. (19) ve M.A. (22) Sivil Trafik ekiplerince yakalandı. Sürücülere toplam 700 bin lira para cezası uygulanırken, 4’ünün ehliyetine 60 gün el konuldu. 1 sürücünün ehliyeti iptal edilirken, araçlardan biri ise trafikten men edildi.
Olay, 28 Şubat Cumartesi günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir alışveriş merkezine ait otoparkta drift yapıldığı tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere yönelik yürüttüğü çalışmada 5 sürücünün drift yaptığını belirledi. Kimlikleri tespit edilen B.G., A.S.C., F.Ş., C.P. ve M.A., 19 Nisan Pazar günü yakalandı. Sürücülere 'Drift atmak' suçundan toplam 700 bin lira para cezası uygulandı.
EHLİYETLERİNE EL KONULDU
Yapılan işlemler sırasında 4 sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konulurken, 1 sürücünün ehliyeti 5 yıl içinde ikinci kez işlem yapılması nedeniyle iptal edildi. M.A. idaresindeki araç ise 60 gün süreyle trafikten men edildi.
ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
Emniyette sürücüler hakkında 'Ulaşım araçlarını kişinin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde kullanmak' suçundan işlem başlatıldı. Şüpheliler işlemlerinin ardından savcılık kararıyla serbest bırakıldı.
-
Ali
23.04.2026
23:50
Avusturalyanin Melbourndaboyle araba kullananlarin ilk yakaladiklarinda ceza kesiliyor,ikinci yakalandiklarinda ceza ve arabasina el konulup arabayi pires makinasina konulup arabanin pestili cikiyor ceza dedigin boyle olur.
Beğen
-
Kaan
21.04.2026
00:42
Ödül gibi ceza 20 milyon ceza kesecektiniz yoksa önleyemezsiniz bu işleri
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Adnan
20.04.2026
22:59
Bunların beyinleri arabanın beyninin yüzde biri değil.Göz göre bu kadar para,ehliyet men,ehliyet alakoyma cezasına rağmen yapmaya devam.İşin garibi bu kadar parayı nereden buluyorlar
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
misafir
20.04.2026
19:18
Cezaları mahkemeler hakimler iptal ediyor. Ayrıca ehliyete ve aracada 6 ay el konulmalı.
Beğen
/ 8 kişi beğenmiş
-
misafir
20.04.2026
19:17
Demekki cezalar hala yetersiz. Suç devam ediyorsa ceza yok demektir.
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle