2026 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda finale yükselen milli güreşçi Rıza Kayaalp’in altın madalya mücadelesi bugün gerçekleşecek.
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kilogramda mücadele eden,12 kez Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp, 15. kez finale çıkarak istikrarını bir kez daha ortaya koydu.
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da devam eden organizasyonda tarihi bir başarıya çok yaklaşan tecrübeli sporcu, rekor için mindere çıkacak.
BELARUSLU HLİNCHUK RIZA'YA TOKAT ATTI
Turnuvanın ilk gününde dün mindere çıkan Rıza Kayaalp, yarı finalde Belaruslu Pavel Hlinchuk ile karşı karşıya geldi.
Mücadelede üstünlüğü elinde bulunduran milli sporcu, skor olarak öndeyken rakibinin kural dışı hareketine maruz kaldı.
Hakemler, yaşanan sportmenlik dışı müdahale sonrası (Rıza'ya tokat atıldı) Hlinchuk’u diskalifiye ederek müsabakayı sonlandırdı. Alınan kararın ardından milli güreşçimiz Rıza Kayaalp de finale yükselen isim oldu.
RIZA İÇİN REKOR GÜNÜ
2026 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda finale yükselen Rıza Kayaalp’in altın madalya mücadelesi bugün yapılacak.
Grekoromen stil finallerinin yer aldığı akşam seansının saat 18.00’de başlaması planlanıyor.
Bugün aynı sıklette birden fazla karşılaşma oynanacağı için milli sporcunun maça çıkış saati programın akışına göre değişiklik gösterebilir. Ancak yüksek ihtimalle Rıza'nın müsabakasının 19:30 - 20:30 saatleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor.
Rıza Kayaalp’in final mücadelesi TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Sporseverler karşılaşmayı şifresiz şekilde takip edebilecek.