Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabı üzerinden ailenin ve çocuk sahibi olmanın önemini anlatan bir video paylaştı. Annelik ve aile kavramlarının önemine dikkati çeken Bakan Göktaş, "Annelik ve aile, tartışmaya açılacak yahut başka sevgilerle ikame edilecek kavramlar değildir." dedi.
"ANNELİĞİN ANLAMI ESNETİLMEYE ÇALIŞILIYOR"
Sosyal medya paylaşımında küresel içeriklerdeki algı operasyonlarına işaret eden Bakan Mahinur Göktaş "Bugün bazı küresel içeriklerde, özellikle Türkiye gibi güçlü aile bağlarına sahip toplumlarda; yalnızlık ve aşırı bireysellik üzerinden bir algı inşa edilmeye, anneliğin anlamı esnetilmeye çalışılıyor." dedi ve ekledi hayvan sevgisinin kıymetli olduğunu ancak anneliğin yerini tutamayacağını belirten Bakan Mahinur Göktaş "Hayvan sevgisi elbette kıymetlidir; ancak bu sevginin, annelik gibi derin ve kurucu bir kavramın yerine ikame edilmesini doğru bulmuyoruz." ifadelerini kullandı.
Paylaştığı videoda aile olmak çok kıymetli diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "En önemli psikolojik sürdürülebilirliğimizin kaynağı ailedir, Bizim daha fazla kalabalık sofralara, akraba ziyaretlerine mahalle kültürene ihtiyacımız var. aksi halde bazı ülkelerde olduğu gibi Yalnızlık Bakanlığı kurmak zorunda kalabiliriz" dedi.