Muğla'nın Marmaris ilçesinde Bozburun ve Selimiye arasında kalan ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin havadan ve karadan gerçekleştirdiği yoğun müdahale sonucunda kısa sürede kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Bozburun ile Selimiye arasında kalan Asarcık Üzümbağları ormanlık alanından dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen gözetleme ekiplerince yeri tam olarak belirlenen yangının söndürülmesi için bölgeye hızla ekipler sevk edildi.

HAVADAN VE KARADAN YOĞUN MÜDAHALE

Kısa sürede bölgeye ulaşan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri alevlere karadan müdahale etti. Söndürme çalışmalarına hava araçlarının da peş peşe yaptığı sortiler ile destek vermesi, alevlerin daha geniş bir alana yayılmasını engelledi. Ekiplerin koordineli ve yoğun müdahalesi kısa sürede sonuç verdi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Havadan ve karadan gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından yangın tamamen kontrol altına alındı. Bölgede alevlerin yeniden alevlenmesini önlemek amacıyla soğutma çalışmaları kesintisiz şekilde sürerken, yetkililer tarafından yangının çıkış nedeniyle ilgili detaylı bir çalışma başlatıldı.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 5 Yorum Var
  • ılgaz 06.05.2026 20:30
    Bu mevsimde orman yangını hayret kesinlik ile bilinçli
  • Vatandaş 06.05.2026 19:40
    Yine hainler orman yakmağa başladılar.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek