Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, 10 çocuk yapan ailelere sıfır kilometre Togg hediye edileceklerini belirterek, “8 çocuk yapanlara ise belediyede iş imkanı, 3'üncü ve sonrası her çocuk için artı 50'şer bin lira teşvik vereceğiz” dedi.
Türkiye’nin nüfus yapısını korumak adına ilan edilen "2026-2035 Aile ve Nüfus On Yılı" vizyonu, dikkat çeken hamlelerle somutlaşmaya başladı. Bu seferberliğin en ilgi çekeni ve sosyal medyada fırtınalar estiren adımı ise Ordu’nun Kumru Belediyesi’nden geldi.
Belediyenin nüfus artışını teşvik etmek amacıyla hazırladığı destek paketi, alışılmışın dışındaki ödülleriyle bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu:
10. Çocuğa Togg: On çocuk sahibi olan ailelere yerli otomobil Togg hediye edilecek.
İstihdam Garantisi: Sekiz çocuklu aile bireylerine belediyede iş imkanı sunulacak.
Nakit Desteği: 3'üncü ve sonrası her çocuk için artı 50'şer bin lira teşvik verilecek.
Sosyal medyada kısa sürede gündem olan destek paketi, özellikle nüfus politikaları ve aile teşvikleri konusunda yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.
VATANDAŞLARDAN YOĞUN TALEP VAR
Ordu'nun Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, projeye ilişkin Haber7’ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Yalçuva, Kumru’da her geçen gün azalan nüfusumuzu artırmak adına böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Genellikle iki çocuk yapılıyor, üçüncü çocuk tercih edilmiyordu. Bu durumu değiştirmek için nüfus artışına yönelik özel ödüller belirledik. Sekiz çocuk yapan vatandaşlarımıza belediyemizde iş imkanı sağlayacağız; on çocuk yapan ailelerimize ise sıfır kilometre yerli ve milli aracımız Togg hediye edeceğiz. Bu projemiz halkımızda çok olumlu bir karşılık buldu” dedi.
"SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ!
“Verdiğimiz tüm sözleri tutacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diyen Yalçuva, şöyle devam etti: “Şu an ilçe dışındaki vatandaşlarımızdan yoğun telefonlar alıyoruz. 10 çocuğu veya 8 çocuğu olan aileler, kayıtlarını Kumru’ya aldırmak ve burada kalmak istediklerini belirtiyorlar. Bu teşviklerden yararlanabilmek için ailelerin en az iki yıl ilçemizde ikamet etmesi şartını gözetiyoruz. Doğum belgesi ve ikametgah gibi resmi şartları yerine getiren tüm vatandaşlarımıza vaatlerimizi gerçekleştireceğiz.
Belediye olarak ayrıca düğün salonlarımızı çok küçük rakamlarla vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Kumru’da yaşamayı seçen herkesin her türlü ihtiyacında yanında olacağız. Hatta bugün, 8. çocuğu dünyaya gelecek olan bir gencimizin belediyede iş girişini yaparak görevine başlattık. Çocuk berekettir anlayışıyla evlatlarımızın ve ailelerimizin yanında durmaya, ilerleyen süreçte daha farklı hediyelerle bu süreci desteklemeye devam edeceğiz.”
8. ÇOCUK TAMAM: SIRADA 10. ÇOCUĞU YAPIP ARABAYI ALMAK VAR
Ordu’nun Kumru ilçesinde yaşayan ve 7 çocuk babası olan Besim Ariyel, 8. çocuğunun yolda olduğu müjdesini başkana verdiğini söyledi. Bu görüşmenin ardından belediye bünyesinde personel olarak işe başladığını dile getiren Ariyel, “Hedefimiz 10 çocuk yapıp, arabayı almak” dedi.
EN AZ 2 YIL KUMRU’DA İKAMET ŞARTI
4 Mayıs 2026 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren programın, bu tarihten sonra dünyaya gelen çocukları kapsayacak. Başvuru yapacak ailelerin en az iki yıldır Kumru’da ikamet ediyor olması gerekiyor. Başvurular ise anneler üzerinden kabul edilecek.