SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapsamında kıtalararası hipersonik balistik füze ''YILDIRIMHAN''ın da aralarında bulunduğu savunma sanayii ürünleri tanıtıldı. Fuarda özellikle YILDIRIMHAN isimli Türkiye'nin ilk kıtalararası balistik füze sistemi ilgi gördü. Dünya basını Türkiye'nin savaş teknolojisindeki bu dev adımını "Ankara'nın başarısı" olarak duyurdu.
İsrail basınında "İsrail'e bir mesaj" şeklinde yorumlanan gelişmeyi Bangladeş basını "Tüm dünya Türk dronlarının zaferini izliyor" şeklinde sundu. Haberlerde, Türkiye'nin füze yeteneklerinin üst seviyeye çıktığı vurgulandı.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ilan edilen gelişme için "Savunma sanayisinde geldiğimiz bu nokta, ülkemizin gücüne güç katmaktadır." dedi.
YILDIRIMHAN'IN ÖZELLİKLERİ
6000 kilometre menzil
16 metre boyunda
Boş ağırlığı 12 ton, dolu ağırlığı 38 tona kadar çıkıyor
Hızı atmosfer içinde 9 mach, atmosfer dışında ise 25 mach'a kadar çıkıyor.
4 roket motoru var; yakıtı sıvı nitrojen tetroksit
-
Fatih
08.05.2026
23:13
Batılı tuhaf bir şaşkınlık içinde ama biz buyduk zaten,gördüler ki bizde liderde var potansiyeli açığa çıkan zeki beyinlerde
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
Hayber21
08.05.2026
17:21
50 mach hızında dev yıkıcı füzeler üretmeliyiz 15 bin km çok seri hazırlanıp düşmana korku vermeli
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Halk
08.05.2026
17:14
Ülkemize kıtalar arası füze armağan eden Başkomutanımız ve Emeği Geçenlerden Allah razı olsun. Oy sizleri Yaratana kurban olayım.
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
-
Misafir
08.05.2026
17:12
Yıllardır beklenen Lider Recep Tayyip ERDOĞAN.
Beğen
/ 8 kişi beğenmiş
-
Mahir
08.05.2026
17:10
Adam diye yazılır Recep Tayyip ERDOĞAN diye okunur.
Beğen
/ 8 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle