Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, SAHA EXPO'da yaptığı açıklamada, hükümetin savunma sanayisi yatırımlarını desteklediklerini belirterek, yerli ve milli savunma sanayisi olmayan ülkelerin bağımsız olamayacağını vurguladı.

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'na katılarak incelemelerde bulunan Ağıralioğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. İktidarın savunma sanayisi alanındaki adımlarını takdir ettiklerini ifade eden Ağıralioğlu, "Hükümetin bu son dönem özellikle savunma sanayilerine yaptığı yatırımları burada övelim ki hükümeti doğru yapmaya devam etsinler. Burada hükümetin doğrularına doğru diyelim. Her yaptıkları yanlış demeyelim yani. Doğruya doğru, eğriye eğri diyelim ki yanlışa yanlış deme hakkımız olsun." diye konuştu.

"BU DOĞRULARI ARTIRMAMIZ LAZIMDIR"

Savunma sanayisine verilen desteklerin yerinde bir karar olduğunun altını çizen Ağıralioğlu, konuya "Bu savunma sanayisine yaptıkları destekler doğrudur. Bu doğruları artırmamız lazımdır. Çünkü yerli, milli savunma sanayisi olmayan ülkeler bağımsız olamıyorlar." sözleriyle işaret etti.

Dünyadaki çatışma ortamına ve nükleer gücün önemine dikkat çeken Ağıralioğlu, şunları kaydetti: 

"Görüyorsunuz ki atom bombası falan diye etrafımızda ateş çemberine dönmesine sebep olan bir çatışma var. Ülkeler aslında nükleer enerjiye sahip olmadılar mı da bağımsız olamıyorlarmış, o da ortaya çıktı. Dolayısıyla dünyanın düzeni bozuldu."

Bozulan dünya düzeninde devletlerin ayakta kalabilmesi için entegre bir güce ihtiyaç duyduğunu anlatan Ağıralioğlu, çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "Bu bozulan dünya düzeninde devletleri ayakta tutacak olan şey güçlü ekonomi, güçlü üretim, güçlü akademi, aynı zamanda güçlü savunma sanayisidir. Bunların hepsinin entegre olduğu bir mesuliyet hattında duruyoruz." ifadelerini kullandı.

Savunma sanayisi yatırımlarının bir devlet politikası olması gerektiğini vurgulayan Ağıralioğlu, "Devlet, millet nöbeti böyle tutulur. Kim gelirse gelsin bunları yapmak zorundadır. Yapmayan Türk milletini temsil edemez." diyerek sözlerini tamamladı.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 11 Yorum Var
  • EkSeS 10.05.2026 04:46
    "Doğruya doğru" diyemenlere kapak olsun. Doğru olanı, yanlış diye kıvıranlar, yanlış yapıyor!
  • Kral 08.05.2026 00:51
    Yavuz bey iyiki mhp ve iyi partiden ayrılmışsın tebrik ediyor sizi dikkatle takip ediyoruz eğerki partinizde bilindik bilinmedik hırsız arsız olmazsa güzel bi ekip kurarsanız desteğimiz sizinle olacak aldığınız oya si bile inanamayacaksınız allah doğru olana nice zaferler nasip etsin inşallah
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek