Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını kırmak amacıyla oluşturulan Global Sumud Filosu, Muğla'nın Marmaris ilçesinden Gazze'ye tekrar hareket etti.
Küresel Sumud Filosu hukuk ekibi, Gazze'deki ablukayı kırmak için yapılan yolculuğun yasal niteliğini ve "yolculuğu engellemeye teşebbüs edecekler için doğacak sonuçları" tanımlayan deklarasyon paylaştı. "Filo, insani geçiş hakkını ve katılımcılarının uluslararası sularda alıkonulma, keyfi tutuklanma veya şiddetli müdahaleden muaf olma haklarını teyit etmektedir.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukasını kırma ve yaşamsal insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Küresel Sumud Filosu 2026 Bahar Misyonu, İsrail ordusunun 29 Nisan gece saatlerinde Girit Adası açıklarında müdahalesine maruz kalmıştı ve İsrail ordusu, Gazze'ye 600 deniz mili uzaklıkta ve Yunan kara sularından birkaç mil açıkta 177 aktivisti alıkoyup kötü muamelede bulunmuştu.