Filistin'deki olağanüstü direnişten etkilenerek Müslüman olan ve İsrail'in Küresel Sumud Fliosu'na düzenlediği baskında gözaltına alınan İsrail vatandaşı aktivist Zohar Regev hakim karşısına çıkarıldıktan sonra serbest bırakıldı.

İSRAİL VATANDAŞI MÜSLÜMAN REGEV SERBEST BIRAKILDI

İnsan hakları ve hukuk örgütü "Adalah", İsrail'in uluslararası sularda alıkoyduğu Küresel Sumdu Filosu aktivistleri arasındaki İsrail vatandaşı aktivist Zohar Regev'in mahkemeye çıkmasının ardından serbest bırakıldığını bildirdi.

Adalah'tan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'e yasa dışı girmek", "yasa dışı kalmak" ve "Gazze ablukasını delmeye teşebbüs" suçlanan Regev, Aşkelon'da hakim karşısına çıkmasının ardında serbest kaldı.Açıklamada, Regev'e yöneltilen söz konusu suçlamaların "asılsız, çelişkili ve absürt" olduğu vurgulandı.

Yahudi asıllı olan ve sonradan Müslümanlığı seçen Regev, 2010 yılındaki Mavi Marmara saldırısında ayağını kaybetmişti.

ZOHAR REGEV KİMDİR?

İsrail vatandaşı olan Zohar Chamberlain Regev, Nasıra yakınlarındaki Kfar Hahoresh Kibbutz'unda doğup büyüdü. 34 yaşına kadar işgal edilmiş Filistin toprakları dediği İsrail’de yaşayan Regev'in Ailesi İsrail’deki çoğunluk Yahudilerin aksine Filistinlilerle dayanışma içindeydi.

Ancak yıllar geçtikçe ve İsrail işgalini genişlettikçe orada yaşamak zor gelmeye başladı ve İspanya'ya yerleşti. İspanya'da 14 yıl yaşayan Regev, burada da Filistin’in özgürlüğü için çalışmaktan vazgeçmedi.

2008’de İsrail’in Gazze’ye olan saldırılarında yine meydanlardaydı. 2009’da dünyanın pek çok yârinden gelen aktivistlerle Kahire’de buluştu. Gaza Freedom March etkinlikleri kapsamında Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması için eylemlere katıldı. Daha sonra İspanya’daki aktivistlerle Gazze ablukasını denizden kırmak amacıyla gemi organize ekibinde yer aldı.

Zohar Chamberlain Regev İspanya’dan sonra Filistin’de Beytüllahim’e yerleşti. Burada 2.5 yıl gönüllü çalışmalar yaptı. Mülteci kamplarında ailelerle yaşadı. Bu süreçte Müslüman olmaya karar verdi.

İsrail'in tehditlerine karşın hiç geri adım atmayan Regev, şimdi Vicdan Gemisinde Gazze'deki ablukanın kalkması ve ilaçların yetim çocuklara ulaşması için Akdeniz'de ilerliyor.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Howdy 21.05.2026 21:37
    Şerefli insanlar var çok şükür
  • Bir Garib Yolcu 21.05.2026 21:37
    Rabbim onun ve tüm müslüman yarın iman ve azmini artırsın inşaallah
  • AkHilal 21.05.2026 21:30
    Allah selâmet versin yiğit kadın. Ahiret yurdunda peygamber efendimize komşu olasın
  • Ahmet 21.05.2026 21:08
    Rabbim güç kuvvet versin inşallah
  • Dilaver 21.05.2026 21:01
    Allahu ekber
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek