Türkiye'nin birçok noktasında mayıs ayının son günlerinde etkili olan soğuk hava dalgası, Kastamonu, Tokat ve Ordu'nun yüksek kesimlerine kar getirdi. Erzurum'da ise ceviz büyüklüğünde yağan dolu tarım arazilerine zarar verdi.

Türkiye’nin birçok noktasında mayıs ayının son günlerinde etkili olan soğuk hava dalgası, yüksek kesimlerde kar ve dolu yağışını beraberinde getirdi. Kastamonu, Tokat, Ordu ve Erzurum’da etkili olan yağışlar vatandaşlara şaşkınlık yaşattı.

KISA SÜREDE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kastamonu’nun Daday ilçesinde hava sıcaklığının düşmesinin ardından yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Sağanak yağışla birlikte hissedilir derecede düşen sıcaklık sonrası Ballıdağ mevkiinde mayıs ayının sonunda yağan kar, vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülendi. Bölgedeki yüksek kesimler kısa sürede beyaza büründü.

TOKAT'TA KAR ŞAŞKINLIĞI

Tokat’ın 1450 rakımlı Başçiftlik ilçesinde de kar yağışı etkisini gösterdi. Üçoluk Göleti, Yeniyayla ve Başçiftlik Kayak Merkezi’nin bulunduğu bölgelerde etkili olan yağışın yüksek kesimlerde aralıklarla devam ettiği öğrenildi. Mayıs ayının son günlerinde yağan kar, ilçe sakinlerinde şaşkınlık oluşturdu.

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin metre rakımlı Çambaşı Yaylası’nda da öğleden sonra başlayan kar yağışı sonrası yayla beyaza büründü. Araçların üzeri ve yeşil alanların karla kaplandığı bölgede yoğun sis oluşurken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Yaylada bulunan vatandaşlar kar yağışını cep telefonu kameralarıyla kaydetti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Ordu’nun yüksek kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düştüğü belirtilirken, vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Erzurum’un Tortum ilçesinde ise sağanak yağışın ardından ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Tortum Bağbaşı Mahallesi ile Erzurum-Tortum karayolu üzerinde etkili olan dolu yağışı, ekili alanlar ve meyve ağaçlarında zarara yol açtı. Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü yolda sürücüler araçlarını yol kenarına çekmek zorunda kaldı. Bölgedeki tarım arazileri ve meyve bahçeleri dolu yağışıyla beyaza bürünürken, üreticiler dalların kırıldığını ve meyvelerin yere döküldüğünü ifade etti.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek