Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Sur kentine bağlı Ma'rake beldesi kavşağında, kentin en büyük hastanesi olan Cebel Amil'in karşısındaki bir bina ile otoparkı hedef aldı.
Saldırıda hastane ve bir bina ağır hasar alırken, gelen ilk bilgilere göre 6 kişi hayatını kaybetti ve 20'den fazla kişi yaralandı.Saldırının boyutu hastaneden gelen görüntülere yansıdı.
İŞGALCİ İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI VE ATEŞKES
İsrail ordusu, Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun hava saldırıları başlatarak ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti.
Lübnan hükümeti bu süreçte ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan'da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu.
ABD arabuluculuğunda Lübnan ile İsrail arasında 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilen üçüncü tur görüşmeler sonucunda 17 Mayıs itibarıyla ateşkesin 45 gün uzatılması ve haziran ayı başında dördüncü tur görüşmelerin yapılması kararlaştırılmıştı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı yaptığı son açıklamada, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana ülkeye düzenlediği saldırılarda 3 bin 433 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.
Ateşkese rağmen İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki saldırılarını ve ev yıkımlarını sürdürürken, Hizbullah ise ateşkesi ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail birliklerine saldırılar düzenliyor.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 25 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, orduya Lübnan'a yönelik saldırıların artırılması talimatını verdiğini söylemişti.
-
Çiçek
02.06.2026
09:20
Ne KADAR NE. KADAR. MERHAMETSİZ. NE. AHLAKSİZ. Olursan. ol. ALLAH'IN. AZABİ. Sana gelecek. En üst. Seviyede kendini ulaşılmaz durduralamaz. Sandığında EN. TEPEDEN. EN Dibe. Cehennem e. Gireceksiniz. ALLAH'IN. Sözü var şükür. İntikamı ALLAH Alır
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Abdurrahman
02.06.2026
05:40
Allah'im sen mülkün sahibisin muntakimsin kahharsin görünür görünmez ordularinla muslumanlara muzafferiyetler ihsan eyle Zalimlerin yaptıklarının onkat fazlasını kendilerine evlerine ailelerine ordularına yurtlarinayönetimlerine yaşat amin
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
misafir
02.06.2026
04:43
Dünya ve Avrupa ülkeleri neden ses yok engellemiyır
Beğen
-
Msfr
01.06.2026
23:36
Alışıktır hastane vurmaya şifa,vaftiz hastanesi endonezya kemal advan
Bunlar birşey hatırlatıyor mu dünyaya?
Arsız katilliğine sessiz kalmaya devam mı
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
-
Misafir
01.06.2026
23:18
Bu nasıl Adaletsiz bir Dünya kafirler ne yapsa mübah Allahım bu Zalimlerede kendilerinden daha beterlerini musallat et.
Beğen
/ 8 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle