Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik güvenliğinin artırılması ve yayaların can güvenliğinin sağlanması amacıyla kent genelinde denetimler yaptı. Son bir ay içerisinde yapılan denetimlerde yaya geçitlerinde yayalara geçiş hakkı vermediği tespit edilen 240 araç sürücüsüne toplam 1 milyon 358 bin 880 lira idari para cezası uygulandı. Araçların yayaları geçiş hakkı vermediği anlar ise Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Misafir 11.06.2026 10:24
    İstanbul Gaziosmanpaşa ya da bu denetimi hasretle bekliyorum.
  • esas 11.06.2026 10:11
    Yoğun yaya trafiği olan yerlerde ışık konulmalı. 3-5 yaya için yol vermek sorun değil ama sürekli yaya akışı olan yerlerde trafik aksar. Bulunduğum yerde yaya geçidinde araçlar %90 yol veriyor. Fakat trafik anlık yoğunlaştıysa biraz trafik çözülsün diye araçları bekliyorum trafik rahatladıktan sonra geçiyorum.
  • misafir44 11.06.2026 09:56
    Yaya öncelikli baş üstünde yeri var ki bende bir yayayım. Ancak bir düzenleme olması gerek..Şehiriçi tamam eyvallah ama araç hızlarının70-100 km ye çıktığı yerlerde de yaya geçidi var trafik çok hızlı akıyor dursam zincirleme kaza olacak bende cezayı göze alıyorum.Yaya araç yoğun olmadığında geçsin diyorum.
  • fatih 11.06.2026 09:39
    yaya önceliğinin tam olarak belirlenmesi gerekiyor. her yaya geçtinde yol verilmeli mi. yaya geçitlerine ışık istemi konsa daha iyi olur. yayalar da trafiğin akışına yardımcı olması gerekiyor. hep yayaya yol verilirse trafik akışkanlığını kaybeder
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek