ABD ile İran arasında yapılması planlanan kritik görüşmeler dünya kamuoyunun yakın takibinde sürerken, İsviçre'nin Bürgenstock kasabasında gerçekleştirilmesi beklenen toplantı son anda iptal edildi. Taraflar arasındaki teknik temaslara ilişkin hazırlıkların ise devam ettiği bildirildi.

Sürece ilişkin yeni açıklama ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'tan geldi. Vance, İran ile görüşmelerin pazar günü yapılabileceğini belirterek, "Birkaç gün içinde İsviçre'ye gitmeyi umuyorum. İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapattığına dair elimizde bir kanıt yok" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İran basınında yer alan haberlerde, stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazı'nın kapatıldığı öne sürüldü. ABD'den gelen açıklamalar ile İran medyasındaki iddialar arasındaki çelişki, bölgedeki gerilimin seyrine ilişkin belirsizliği artırdı.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek