ASELSAN geliştirdiği modern harp sahasının en güncel tehditlerinden biri haline gelen mini ve mikro insansız hava araçlarına karşı geliştirdiği çözümlere KORKUT mest etti.

Korkut, dakikada 1.100 atış yapıyor, kendi mühimmatımız ATOM’u kullanıyor. Her mermide 160 parçacık var, dakikada 178.000 piyade mermisi etkisi yapıyor. Bir dakikalık atışta 1.000-1.900 piyadenin tüfek atışı kadar yoğunlukta bir hava bulutu oluşturuyor.

KORKUT 100/25 özellikleri

KORKUT 100/25, mini ve mikro boyutlardaki droneları etkisiz hale getirmek için geliştirildi. Büyük boyutlu İHA’lara karşı kullanılmayacak. DSEI 2025’te Ejder Yalçın üzerinde gösterilen KORKUT 100/25, 4x4, 6x6, 8x8 tekerlekli veya paletli araçlara entegre edilebiliyor. ASELSAN'ın Korkut 100/35S sistemi ile FPV dronelar ve kablolu dronelar imha edilebiliyor. Daha küçük ve daha hızlı hedefler için akıllı mühimmattan güç alan KORKUT 100/25 kullanılacak.

Sistemde 25 mm ATOM Akıllı Mühimmat kullanılıyor. Üzerindeki sensörlerden bilgi alarak dronelara karşı fiziksel imha gerçekleşitiriyor. Uzaktan komuta, yüksek çözünürlüklü kızılötesi kamera, lazer mesafe bulucu, otomatik hedef tespit ve takip, yüksek atış hassasiyetine sahip gelişmiş otomatik balistik hesaplama gibi donanım ve yeteneklere sahip olan KORKUT 25, modern muharebe ortamındaki ihtiyaçlara uygun tasarlandı.

 

 

 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Türk 26.06.2026 00:34
    CHP olmasa daha çok kaynak daha çok icraat ama malesef demokrasi deyip kaynak boşa gidiyor.Bari kaldırımları yapsalar.
  • Önce VATAN 25.06.2026 23:49
    Durmak. YOK. YOLA. DEVAM. İNŞALLAH. Recep. TAYYİP. ERDOĞAN
  • Gültepeli Bjk 25.06.2026 21:35
    Allahh razı sizlerrdeenn
  • corumlu19 25.06.2026 21:03
    emeği geçenlerden sebep olanlardan rabbim razı olsun..bu tarz emekleri yaparken önlerine taş koymak isteyenleride rabbim cehennemine alsın.
  • HIDIR BUDUR 25.06.2026 20:35
    Şemalarda , şablonlarda, Power point yansılarda herşey güzeldir. Savaş şartlarında farklı farklı bölgelerde mobil kurulacak birbiriyle bağlantılı bu sistemlerin kendi aralarında ve HAREKAT MERKEZLERİ İLE İLETİŞİMİ ELZEMDİR? koordinesi ?dost düşman hedef ayrımı, Merkezi veya münferit kullanımı?
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek