AMilli Takım, Dünya Kupası D Grubu 3. ve son hafta maçında ev sahibi ABD ile karşı karşıya geldi. Los Angeles Stadı'nda oynanan mücadelede ilk 11'de sahaya çıkan Arda Güler, henüz 10. dakikada Türk futbol tarihine geçen bir gole imza attı.
DÜNYA KUPASI'NDA 24 YIL SONRA AĞLARI HAVALANDIRDIK
Gelişen atakta Barış Alper Yılmaz'ın pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Arda Güler, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu gol, A Milli Takım'ın 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.
ARDA GÜLER DÜNYA KUPASI'NDA GOL ATAN EN GENÇ TÜRK FUTBOLCU OLDU
21 yaş 120 günlük Arda Güler, A Milli Takım tarihinin Dünya Kupası'nda gol atan en genç futbolcusu unvanını elde etti. Genç yıldız, daha önce 2002 Dünya Kupası'nda 21 yaş 275 günlükken Kosta Rika filelerini havalandıran Emre Belözoğlu'nu geride bıraktı.