Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Avrupa Tek Ödeme Alanı'na katılım için niyet mektubunu ilettiğini belirterek, "Bu üyelik sınır ötesi ödemeleri daha hızlı, daha güvenli ve daha düşük maliyetli hale getirecek" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik diyalog toplantısının ardından konuştu.
"DAHA HIZLI, DAHA GÜVENLİ VE DAHA DÜŞÜK MALİYETLİ"
Şimşek, Türkiye'nin Avrupa Tek Ödeme Alanı'na başvuru yaptığını açıkladı. Şimşek konuyla ilgili şunları söyledi: "Türkiye 'Tek Euro Ödeme Alanı'na (SEPA) katılım için niyet mektubunu iletti. Bu üyelik sınır ötesi ödemeleri daha hızlı, daha güvenli ve daha düşük maliyetli hale getirecek. Şirketlerimizin rekabet gücünü artıracaktır. Bu sürecin en kısa sürede tamamlanmasını temenni ediyorum."
"VİZE SERBESTİSİNDE İLERLEME İLİŞKİLERE İVME KAZANDIRACAK"
Şimşek, modernize edilmiş Gümrük Birliği'nin yatırımcılara ve katılımcılara katkı sağlayacağını belirtti.
Vize serbestisine ilişkin konuşan Şimşek, "Vize serbestisi sürecinde ilerleme sağlanması ekonomik ilişkilere yeni bir ivme kazandıracaktır. Bir ilerleme var komisyona teşekkür ediyoruz" dedi.
Bakan Şimşek, AB üyeliğinin Türkiye'nin stratejik hedefi olmaya devam edeceğini kaydetti.