ROKETSAN tarafından üretilen TAYFUN BLOK-3, canlı harp başlığının kullanıldığı test atışında hareket halindeki su üstü hedefi başarıyla vurdu.
ROKETSAN tarafından milli imkanlarla üretilen balistik TAYFUN füzesinin BLOK-3 versiyonunun atış testi gerçekleştirildi. Düşman unsuru olarak belirlenen serbest gezen insansız deniz aracına/gemiye, hipersonik hızlara ulaşan füze ile angajman uygulandı. Canlı harp başlığının kullanıldığı test kapsamında hedef arayıcı başlıkla kilitlenildi ve hedef başarıyla imha edildi. Türkiye'de ilk kez, dünyada ise sayılı örneği bulunan bir balistik füzeye arayıcı başlık entegrasyonu gerçekleştirilerek, seyir halindeki su üstü hedef başarıyla vuruldu. Yaklaşık 7 metre boyundaki, küçük bir balıkçı teknesi temsili olan insansız deniz aracı, TAYFUN BLOK-3 tarafından çok yüksek hızda vurularak cerrahi hassasiyetle imha edildi.
TAYFUN füzesi, ROKETSAN tarafından üretilen, derinlikteki hedeflerde etki yaratacak, güvenilirlik seviyesi yüksek bir füze sistemi olarak tanımlanıyor. Hipersonik seviyelere ulaşan seyir hızı sayesinde hava savunma sistemi tehditlerinden etkilenmeyen TAYFUN füzesi yüksek vuruş hassasiyeti ile istenmeyen hasar durumlarının önüne geçilmesini sağlıyor.
-
Bozok
04.07.2026
23:25
Tipitip in balıklar korktu mu ki.
Beğen
/ 11 kişi beğenmiş
-
Neoturk
04.07.2026
22:48
Garatenizliuk
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
Salman
04.07.2026
22:33
Balıkları (CHP) ürkütmemiştir umarım
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
-
Mahmut
04.07.2026
22:04
Maalesef Yunanistanın yine uykuları kaçacak
Beğen
/ 12 kişi beğenmiş
-
Umut
04.07.2026
21:54
Süper anlamlı olmuş
Beğen
/ 20 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle