İstanbul’da 6 yaşındaki otizmli Helin Naz Budak, kendisinden büyük çocukların akran zorbalığına maruz kalarak su kanalına itildi. Başından yaralanan küçük kızın o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, İstanbul’un Arnavutköy ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre evlerinin olduğu sokakta bulunan 6 yaşındaki otizmli Helin Naz Budak, kendisinden yaşça büyük çocukların akran zorbalığına maruz kaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, küçük kızın su kanalına doğru götürüldüğü ve ardından kanala itildiği görüldü. Olayın ardından başından yaralanan Helin Naz hastaneye kaldırılırken, kafasına 7 dikiş atıldığı öğrenildi.

"KIZIMI ZORLA SU KANALINA GÖTÜRMÜŞLER"

Yaşananları anlatan anne Emine Budak, olaydan diğer kızının haber vermesiyle haberdar olduğunu belirterek, "Kızım yanıma gelip Helin Naz'ın düştüğünü söyledi. Hemen aşağı indim. O sırada bir çocuk onu kanaldan çıkarmaya çalışıyordu. Hastaneye gittikten sonra çevreden güvenlik kamerası olduğu söylendi. Ertesi gün görüntüleri izlediğimizde kızımı zorla su kanalına götürdüklerini gördük. Görüntülerde birkaç kez itmeye çalışıyorlar, ilk denemelerde düşmüyor. Daha sonra tekrar iterek su kanalına düşürüyorlar. Kızım yerde emekler gibi ilerlemeye çalışırken tekrar müdahale ediyorlar" dedi.

"KIZIM OTİZMLİ, KONUŞAMIYOR"

Kızını iten çocukların kendisinden bir iki yaş büyük olduğunu öne süren Budak, "Mahallede oynayan çocukların çoğu olayı biliyormuş. Ertesi gün konuştuğumuzda bunu öğrendik. Ama kimse bize söylemedi. Polis merkezine gidip şikâyetçi oldum. Bana 'çocuktur' denildi. Benim kızım otizmli. Konuşamıyor, kendini ifade edemiyor. Başına 7 dikiş atıldı. Çok zor günler yaşadık. Tek isteğim benim kızımdan sonra başka hiçbir çocuğun aynı acıyı yaşamaması. Yetkililerden bu konuda gerekli adımların atılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, küçük kızın su kanalına düştüğü anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Polis ekiplerinin konuyla alakalı detaylı çalışması devam ediyor.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • ılgaz 06.07.2026 14:47
    Çocuktur diye geçiştirilmesin ailelere mutlaka ceza verilmeli cezasızlık olayların tekrarını getirir
  • Tayfun 06.07.2026 14:22
    Şüpheli çocuklar toplanir, suçlu olanlar belirlenir ve sabıkalanir ve ailelere para cezası verilir..Avrupa da böyle..Bizde Ailelere bir ceza var mı?
  • Cem 06.07.2026 14:21
    Otizmli çocuğu olmayan anlayamaz. Yazık ya. İnzanlar cocuklarina bu bilinci veremiyor. Otizmli birini görünce ne yapmaması gerekiyorsa onu öğretmeli herkes.
  • Abdülbaki 06.07.2026 14:17
    Allah ıslah etsin kimse görmüyor bilmiyor siz yerdekilere merhamet edinki goktekiler sizlere merhamet etsin hadisi şerifi var eğer biz birbirimize merhamet etmezsek ALLAHULALEM çok büyük musibetlere gebeyiz tarihte bunun binlerce numunesi var ne yazık ki
  • BJK(76)IĞDIR-FK 06.07.2026 14:15
    Allah yeni gelen nesile hidayet versin tehlikeli bir nesil geliyor ar yok namus yok haya yok utanma yok saygı yok sevgi yok yok oğlu yok
Daha fazla yorum görüntüle