Ankara'daki NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resmi resepsiyona İtalya Başbakanı Giorgia Meloni gecikmeli olarak katıldı. Meloni'yi kapıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları ile eşlerini Külliye'nin girişinde mehteran takımının marşları eşliğinde karşıladı. Liderlerin tek tek salona alınmasının ardından resepsiyona son katılan isim İtalya Başbakanı Giorgia Meloni oldu. Akşam yemeğine gecikmeli olarak iştirak eden Meloni'yi kapıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz karşıladı.

"UZAKLAŞTIRMA KARARI GEREKİYOR"

Zirvedeki bu karşılama törenini uluslararası kamuoyu açısından daha da dikkat çekici kılan unsur ise İtalya Başbakanı Meloni'nin ABD Başkanı Donald Trump ile son günlerde yaşadığı sert sosyal medya gerilimi oldu.

İki lider arasındaki tartışmanın sular durulmadan devam ettiğini gösteren karşılıklı mesajlar, zirvenin arka planındaki en önemli gündem maddelerinden birini oluşturdu. Sürecin başından bu yana sert ifadeler kullanan ABD Başkanı Trump, "Meloni benimle fotoğraf çekilmek için yalvardı." iddiasında bulunarak tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Sosyal medya üzerinden devam eden polemikteki son gelişmeyi kendi hesabından duyuran Trump, İtalya Başbakanı'nın kendisiyle tokalaştığı bir fotoğrafı kamuoyuyla paylaşarak, "Uzaklaştırma kararı gerekiyor." notunu düştü.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Sirius 08.07.2026 00:35
    Meloni bal bal com sevimli seviyoruz
  • diger 08.07.2026 00:12
    Tayyip beyi beklemiş , suratından öyle anladım
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek