Antalya'nın Alanya ilçesinde market soyup içinde 10 yaşındaki çocuk olan otomobili kaçıran, ardından kaza yapıp yaya olarak telefon gasp eden 18 yaşındaki şüpheli, jandarma ekiplerince yakalanarak tutuklandı.
Olay, dün saat 13.00 sıralarında Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, T.E.K. (18) isimli şüpheli bir market işletmesine girerek kasadaki paraları zorla aldıktan sonra olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine harekete geçen Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Mahmutlar Jandarma ekipleri, şüphelinin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan araştırmalarda şüphelinin marketten kaçtıktan sonra çalışır vaziyette bulunan ve içerisinde 10 yaşındaki bir kız çocuğunun yer aldığı otomobili alarak uzaklaştığı belirlendi. Şüphelinin kullandığı araçla cadde üzerinde seyir halindeki iki otomobile çarptığı, ardından aracı bırakarak yaya olarak kaçmaya devam ettiği öğrenildi.
JANDARMAYA DİRENDİ GÖREVLİNİN PARMAĞINI KIRDI
Öte yandan kaçışı sırasında yol üzerinde yürüyen T.Ç. isimli vatandaşa ait cep telefonunu da gasp ettiği belirlenen şüpheli, kısa süre sonra bölgede devriye görevini sürdüren jandarma ekiplerince kovalamaca sonucu yakalandı. Yakalanmamak için güvenlik güçlerine direnen şüphelinin müdahalesi sırasında görevli personellerden birinin parmağının kırıldığı öğrenildi.
HEM PARA CEZASI KESİLDİ HEM TUTUKLANDI
Gözaltına alınan T.E.K. hakkında gasp, araç kaçırma ve diğer eylemleri kapsayan toplam 6 ayrı suçtan adli işlem başlatıldı. Ayrıca şüpheliye çeşitli ihlaller nedeniyle toplam 550 bin TL idari para cezası uygulandı.
Jandarmadaki işlemleri sonrası Alanya Adliyesi'ne sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Cezaevine gönderildi.
-
Misafir
15.07.2026
13:52
Arabanın anahtarını üzerinde bırakmanın ne anlamı var, gaspçı suçlu evet,
diyelim araba hırzısı olsa ne olacaktı
Beğen
-
Vatan06
09.07.2026
21:46
Vatan saolsun insallah natodan sonra s400 3 ülkelere satilmaz
Beğen
-
Gültepeli Bjk
09.07.2026
21:29
Cezalar yeterli olmazsa olacağı bu daha bugünler iyi günler Oo zaman dimi Adalet bakanlığı İçişleri bakanlığı TBMM
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Yorumcu
09.07.2026
21:11
Bunu yakında serbest bırakacak olan yetkiliye hemen fetö soruşturması açın ve görevden alın.
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
Savas055
09.07.2026
19:44
Yaşasın yüce Türk adaleti, 119 suç kaydı olanı bile saklıyorsa bu şahısta 2-3 güne kalmaz yone aramızda dolaşır.
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle