Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlere yaptığı jest dünya gündemine oturdu. Slovakya Devlet Başkanı Peter Pellegrini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine hediye ettiği MKE üretimi yerli tabancayı inceleyerek gazetecilere gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda'ya NATO Zirvesi'nde hediye ettiği silah, Cumhurbaşkanlığı binasında basın mensuplarına sergilendi. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen silahın detayları, zirveyi takip eden gazetecilerle paylaşıldı.

PELLEGRİNİ YERLİ ÜRETİM GÜMÜŞAY'I İNCELEDİ

Zirve kapsamında dikkat çeken bir diğer an ise Slovakya cephesinde yaşandı. Slovakya Devlet Başkanı Peter Pellegrini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine hediye ettiği Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) üretimi Gümüşay marka tabancayı yakından inceledi.

Yerli üretim tabancayı eline alarak detaylarına bakan Pellegrini, daha sonra bu özel hediyeyi basın mensuplarına gösterdi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • qwerty 10.07.2026 07:52
    Eski devlet geleneklerinde var, kılıç gürbüz silah hediye etme. 6 patlar :)
  • Osman 10.07.2026 07:32
    Ya şu Erdoğan ne büyük adam! 25 yıl oldu hala hem bizi hem dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. NATO üyelerine gidecek on numara hediyeyi bulup ellerine vermiş. Hareket harika!!!
  • Adem Yılmaz 10.07.2026 05:45
    Kıymetini bil her kapıyı açar
  • Veysel 10.07.2026 04:05
    Manası derin... Reise helal olsun.
  • istanbul 10.07.2026 02:31
    Sultan abdül azizde avrupa başkanlarına silah ve kılıç hediye edermiş ata geleneği
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek