İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Sharren Haskel, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yükselişi ve ABD ile yürütülen F-35 görüşmelerinden duydukları rahatsızlığı açıkça dile getirdi. Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesine konuşan Haskel, Tel Aviv yönetiminin Ankara'nın F-35 programına dönüş ihtimali ve KAAN savaş uçağına yönelik destek girişimleri konusunda Washington nezdinde temaslarda bulunduğunu söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırımların gözden geçirilebileceği ve KAAN projesine motor desteğinin değerlendirilebileceği yönündeki açıklamalarının İsrail'de endişe oluşturduğunu belirten Haskel, son haftalarda kaygılarının arttığını ifade etti. İsrailli yetkili, Türkiye'nin bölgesel etkisi ve siyasi söylemlerini gerekçe göstererek Ankara'yı hedef alan açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin F-35 programına yeniden dahil olmasının gündemde olmasına rağmen İsrail'in bölgesel askeri üstünlüğünü koruyacağını savunan Haskel, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Donald Trump arasındaki ilişkilerin de güçlü şekilde sürdüğünü söyledi. Haskel, iki liderin sık temas halinde olduğunu belirterek ABD-İsrail iş birliğinin stratejik önemine vurgu yaptı.