Suriye İçişleri Bakanlığı, Suriye-Irak sınırında düzenlenen operasyonda ülkeye sokulmak istenen büyük miktarda silah sevkiyatının ele geçirildiğini açıkladı.

Bakanlığın Telegram hesabından yapılan açıklamada, sınır hattında şüpheli şekilde park halinde bulunan bir aracın güvenlik güçlerince takibe alındığı ve yapılan aramada uzun menzilli füzeler, tanksavar güdümlü füzeler ile insansız hava araçlarının (İHA) bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, ilk soruşturma bulgularına göre ele geçirilen silah sevkiyatının Suriye üzerinden Lübnan'a geçirilerek Hizbullah'a ulaştırılmasının planlandığının tespit edildiği belirtildi.

Bakanlık, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, sevkiyatla bağlantılı tüm kişi ve ağların ortaya çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Açıklamada, sınırların korunması ve ülke egemenliğinin muhafazasının öncelikli olduğu vurgulanarak, Suriye topraklarının silah kaçakçılığı veya ülke ile komşu devletlerin güvenliğini tehdit edecek faaliyetler için kullanılmasına izin verilmeyeceği ifade edildi.

Serkan Karahaliloğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Serkan Karahaliloğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi'nin Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Sektöre TV8 ekranlarında yayınlanan yemek programının kurgu ekibinde başladı. 2022 yılından itibaren çalışmakta olduğu haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
Yorumlar 1 Yorum Var
  • Kasırga 17.07.2026 17:23
    Müslümanlar birbirini sahip çıkmak ve kenetlenmek mecburiyetindedir.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek