ABD, vatandaşlarına İsrail ve Lübnan’a seyahat etmemeleri çağrısında bulundu.

ORTA DOĞU'DA GERİLİM Mİ?

ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Orta Doğu’daki güvenlik ortamının bölgedeki yüksek gerilim nedeniyle karmaşıklığını koruduğu ve öngörülemeyen bir tırmanma yaşanabileceği bildirildi. Açıklamada, bölgeye veya bölge üzerinden seyahat edecek kişilere, uçuşların planlandığı şekilde devam edip etmediğini öğrenmek için hava yolu şirketleriyle iletişime geçmeleri tavsiye edildi.

Lübnan basını ise ABD’nin Beyrut Büyükelçiliği’nin yayımladığı güvenlik uyarısını paylaştı. Uyarıda, ABD vatandaşlarından Lübnan’a seyahat etmemeleri, Orta Doğu’ya veya bölge üzerinden seyahat planlarını yeniden değerlendirmeleri istendi. Büyükelçilik, bölgedeki ABD vatandaşlarına dikkatli olmayı sürdürmeleri, gelişmeleri takip etmeleri ve uçuşlarının devam edip etmediğini hava yolu şirketlerinden teyit etmeleri çağrısında bulundu.

Samet Kalafat Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Samet Kalafat

Editör Hakkında

2001 yılında İstanbul'da doğdu. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nden 2024 yılında mezun oldu. Kariyerine medya sektöründe multimedya editörü olarak başladı. Çeşitli kuruluşlarda saha çekimleri, belgesel çekimleri ve kurguları, sosyal medya yönetimi ve muhabirlik alanlarında görev aldı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek