CHP'de milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin tartışmalar yeniden gündeme gelirken, parti içinde dikkat çeken bir ayrışma yaşandığı öne sürüldü. İddialara göre, dokunulmazlık dosyalarının TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelmesi halinde en az 25 CHP milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanmaya hazırlanıyor. Bu sayının süreç içerisinde 35'e kadar çıkabileceği konuşuluyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan parti kaynakları, "kürsü dokunulmazlığı dışında ayrıcalık olmaması gerektiği" görüşünün CHP içinde destek bulduğunu belirtiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce yaptığı, "Kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir dokunulmazlığı doğru bulmuyorum" açıklaması da bu tartışmaları yeniden alevlendirdi. Hakkında fezleke bulunan CHP Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın da dosyasının Genel Kurul'a gelmesi halinde kendi dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy vereceğini açıklaması dikkat çekti.

Öte yandan, Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda TBMM Karma Komisyonu'nun tatil döneminde de çalışmalarını sürdürecek olması, gözleri fezleke dosyalarına çevirdi. Komisyon sürecinin tamamlanmasının ardından hazırlanan raporların Genel Kurul'a taşınması halinde CHP içinde dokunulmazlık konusunda nasıl bir tablo ortaya çıkacağı merak konusu oldu.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek