Dışişleri Bakanlığı, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik deniz ablukası tehditlerini kınayarak Riyad yönetimiyle dayanışma mesajı verdi. Bakanlık, Kızıldeniz'de küresel ticareti tehlikeye atan eylemlerin son bulması çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik deniz ablukası tehditlerini kınadı. Bakanlık, Kızıldeniz'de deniz güvenliğini tehdit eden eylemlerin sona ermesi ve gerilimin tırmandırılmaması çağrısı yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik deniz ablukası uygulama tehditlerini kınıyor; Suudi Arabistan’la dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha teyit ediyoruz.

KÜRESEL TİCARET VE DENİZ GÜVENLİĞİ VURGUSU

Kızıldeniz ve Babülmendep Boğazı’nda deniz güvenliğini ve seyrüsefer serbestisini tehlikeye atan; deniz taşımacılığını ve küresel ticareti hedef alan eylem ve tehditlerin bir an önce sona erdirilmesi gerekmektedir.

"HER TÜRLÜ EYLEMDEN KAÇINILMASI YÖNÜNDEKİ ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ"

Bölgedeki mevcut gerginliği daha da tırmandırabilecek her türlü eylemden kaçınılması yönündeki çağrımızı yineliyoruz.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek