İstanbul'da babasıyla birlikte Taksim Meydanı'na gitmek isteyen bir turist, bindiği üç farklı takside yaşadığı mağduriyeti kayda alarak sosyal medya üzerinden paylaştı.
Taksicilerin taksimetre açmayı reddettiğini ve kendisinden fahiş fiyatlar talep ettiğini anlatan turist, yaşadığı ilk olayı şu sözlerle aktardı: "Az önce bir taksi bulduk ve dedi ki 'Taksimetreyle gitmeyeceğim, 1200 TL sabit vereceksin.' Adam delirmiş resmen, dolandırıcılık çok fazla kardeşim bu şehirde."
"TAKSİMETREYİ BAŞLATMANIZ LAZIM"
İlk taksiciyle anlaşamayan ve başka bir araca binen turist, bu kez de taksimetrenin açılmaması sorunuyla karşılaştı. Sürücüyü uyaran turist, "Taksimetreyi göremiyorum kardeşim, taksimetreyi başlatmanız lazım." dedi.
Taksicinin taksimetreyi açmamakta direnmesi ve yolculuğun yaklaşık 600 lira tutacağını söylemesi üzerine araçtan inen turist, "Oraya gidince diyor ki 'Tamam bu kadar oldu', kim uğraşsın bunlarla. Burada dolandırıcılık böyle oluyor." diye konuştu.
"MİNİMUM ÜCRET 400 TL İMİŞ YALANI"
Üçüncü bir taksiye binen ve taksimetrenin 65 liradan açıldığını teyit eden turist, yolculuğun sonunda yeni bir mağduriyet daha yaşadı. Taksicinin kendilerini Taksim Meydanı'na bir dakikalık yürüme mesafesinde indirdiğini belirten turist, "Bana dedi ki 'Kardeşim, bir dakikalık yürüme mesafesinde Taksim Meydanı var. Ama minimum ücret 400 TL imiş.'" ifadelerini kullandı.
Sabah saatlerinde bindiği başka bir taksideki resmi tarifeyi incelediğini ve indi-bindi ücretinin 210 lira olduğunu gördüğünü vurgulayan turist, "İsyan ederek ona dedim ki 'Hayır, ben bunu kabul etmiyorum.' Bakın bu da dolandırıcılık yaptı. Burada bütün taksiciler dolandırıcı kardeşim, hemen hemen hepsi." sözleri dürüst esnafı da töhmet altında bıraktı
-
Tepki
01.08.2026
13:07
Bu tip taksici esnafını trafikten men etmek lazım ki,temiz esnafta karalanmasın.!
Beğen
-
Kral
01.08.2026
12:05
Taksimetre olayı iptal edilsin uygulama kullanılsın!!!
Beğen
-
Ali
01.08.2026
09:34
Böyle olayları açıkça yayınlarsanız bunu duyan yabancı turistler Türkiye’ye gelmekte tereddüt eder aslında bu gibi olayları sessizce halletmek lazım
Beğen
-
Hakan
31.07.2026
08:51
Bu taksiler tespit edilip plakaları iptal edilmeli birdaha o taksiler o işi yapamamali
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
-
Kid
31.07.2026
08:33
Istanbula gidende suç
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle